Guvernul dă bani pentru lapte şi corn după începerea anului şcolar

Data publicare: Vineri, 14 Septembrie, 2018 Total: 1834 accesari

Guvernul dă bani pentru lapte şi corn după începerea anului şcolar

În şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Arad, din data de 14 septembrie 2018, a fost supusă aprobării consilierilor judeţeni alocarea sumelor pentru programul „Laptele şi cornul”, în valoare de 3,5 milioane lei, pentru perioada septembrie - decembrie.

În data de 5.06.2018 Consiliul Judeţean Arad a informat Ministerul Finanţelor Publice că din economiile pe care le-a realizat poate începe procedurile pentru programul „Laptele şi cornul” în şcoli, astfel că la începutul noului an şcolar, un număr de 410 810 de elevi din judeţ să beneficieze de programul acesta.

În răspunsul primit de la Ministerul Finanţelor Publice ni se interzice folosirea economiilor înregistrate pentru finanţarea programului către şcoli în perioada septembrie – decembrie a anului şcolar 2018 - 2019 şi ni se precizează că acest program va fi finanţat printr-o rectificare bugetară” a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Rectificarea bugetară a Guvernului a apărut abia în luna septembrie, iar banii de la Ministerul Finanţelor nu au fost transferaţi pentru programul „Laptele si cornul” până la începerea anului şcolar.

În situaţia în care Ministerul Finanţelor ar fi înţeles urgenţa realizării procedurii de achiziţie pentru programul „Laptele şi cornul”,  aşa cum Consiliul Judeţean Arad l-a informat încă din 05.06.2018, copiii din Arad nu ar fi trebuit să aştepte după rectificarea bugetară a Guvernului şi în prima zi de şcoală ar fi avut pe bănci produsele lactate şi de panificaţie.

“Guvernul a decis să facă economiei din bani împotriva intereselor elevilor. Banii pentru lapte şi corn ar fi trebuit alocaţi în vară, fiindcă procedurile de achiziţii vor mai dura câteva săptămâni. Consiliul Judeţean a anticipat acest lucru şi a anunţat Ministerul, dar solicitarea noastră a fost ignorată. De ce? Ca banii să nu fie cheltuiţia declarant Iustin Cionca.