S-a decis: românii sunt chemați la referendum pe 7 octombrie

Data publicare: Miercuri, 12 Septembrie, 2018 Total: 1556 accesari

S-a decis: românii sunt chemați la referendum pe 7 octombrie

Proiectul privind redefinirea familiei tradiționale a fost adoptat de Parlament. Propunerea legislativă care vizează revizuirea Constituţiei, astfel încât definiția familiei tradiționale să se bazeze pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie a apărut pe ordinea de zi de marţi a plenului Senatului.

După votul din Senat, Guvernul stabilește data referendumului în maximum 30 de zile. PSD a anunțat deja că scrutinul va avea loc pe 7 octombrie.

Senatul a votat proiectul de revizuire a Constituției, în vederea redefinirii familiei tradiționale, cu 107 voturi „pentru”, 13 împotrivă și 7 abțineri. La final, senatorii au aplaudat rezultatul votului.

După adoptare în Parlament, proiectul mai merge încă o dată la CCR, pentru un aviz, care trebuie dat în maximum 5 zile, scrie libertatea.ro .

Dezbaterile din plenul Senatului ating aspecte legate de Biserică, tradiții și refuzul de a ne alinia la obieceiurile străinilor. S-a prelungit programul de lucru, pentru ca toți senatorii care doresc, să își exprime punctul de vedere.