O zi importantă, comemorată la Arad : Ziua Pompierilor

Data publicare: Marti, 11 Septembrie, 2018 Total: 3854 accesari

O zi importantă, comemorată la Arad : Ziua Pompierilor În fiecare an, la 13 septembrie este marcată Ziua pompierilor, o sărbătoare anuală, care se comemorează în fiecare zi de 13 septembrie, Bătălia din Dealul Spirii, ce a avut loc în 1848 la București între compania de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu și un corp de armată al Imperiului Otoman.

Această zi importantă a fost sărbătorită la Arad în centrul municipiului, marți 11 septembrie, printr-o defilare impresionantă a 11 plutoane de pompieri, a Drapelului de Luptă al ISU ARAD și Garda Drapelului, urmate de cea mai nouă tehnică de intervenție din dotarea subunităților de Pompieri.

Aradul a fost ”îmbrăcat” într-o imagine absolut impresionantă, cu o încărcătură emoționantă, iar în premieră a fost și defilarea care s-a făcut pe Mureș . 

Pompierii arădeni au sărbătorit ziua lor în avans, prin această defilare, care a pornit
alături de fanfara militară, de la sediul ISU ARAD, la ora 10:15, după care a luat drumul pe strada Octavian Goga - strada Horia- Primărie, unde,în jurul orei 11:00 a avut loc ceremonialul militar.


După încheierea ceremonialului militar, pompierii arădeni au luat parte la o defilare inedită : ei au defilat pe Mureș, fiind apreciați de zeci de oameni care au urmărit aceste momente cu "sufletul la gură".