Tabăra de Literatură a Tinerilor Scriitori la Săvârșin

Data publicare: Marti, 04 Septembrie, 2018 Total: 1278 accesari

Tabăra de Literatură a Tinerilor Scriitori la Săvârșin

În perioada 12 - 16 septembrie, la Săvârşin, va avea loc Tabăra de Literatură a Tinerilor Scriitori, destinată scriitorilor performanţi din generaţia tânără, care au publicat deja cel puţin o carte remarcabilă.

Participanţii la tabără vor fi cazaţi la Săvârşin unde vor petrece mare parte din timpul alocat taberei, participând la ateliere de creaţie, dezbateri, având cadrul natural şi timp necesar pentru elaborarea propriilor creaţii literare.

La ediţia din acest an vor participa un număr de 20 tineri scriitori selectaţi după aceleaşi criterii de performanţă. Prezenţa lor în judeţul Arad va fi un eveniment literar remarcabil iar activităţile în care vor fi implicaţi vor capta atenţia publicului consumator de literatură. Astfel se va putea lua contact direct cu literatura vie, proaspătă, cu tendinţele şi direcţiile spre care se îndreaptă acesta.

Faptul că la această tabără participă şi tineri scriitori arădeni, constituie o stimulare a creaţiei literare în rândul tinerei generaţii de scriitori arădeni şi o punere în contact a acestora cu scriitori performanţi din aceeaşi generaţie.

Editarea unei antologii literare cu producţii ale scriitorilor participanţi la această tabără, va valorifica eficient creaţiile acestora şi va face o excelentă publicitate evenimentului, prin lansări de carte şi lecturi publice care vor avea loc la târguri de carte şi alte evenimente specifice.

 
Ecourile pe care le va avea acest eveniment în presa locală, cotidiană şi în cea culturală, vor scoate în evidenţă interesul şi sprijinul pe care Consiliul Judeţean Arad prin Centrul Cultural Judeţean Arad îl oferă literaturii prin diversele sale forme de exprimare.