Avertismentul meteorologilor ! Un CICLON puternic loveşte România!

Data publicare: Luni, 03 Septembrie, 2018 Total: 1807 accesari

Avertismentul meteorologilor ! Un CICLON puternic loveşte România!

Un ciclon se apropie de România și va afecta nouă județe, până marţi seara. ANM a emis deja un cod galben de furtuni.

De luni, se întorc furtunile în estul Europei, iar până marţi seara, vor fi înregistrate inclusiv căderi de grindină. 

"Frontul atmosferic sau sistemul noros este la graniţa noastră de sud-vest. Intră de astăzi şi se estimează că, până marţi, la ora 23:00, o să fie acoprite cu nori şi ploi următoarele zone: Banat, Crişana, vestul Olteniei şi chiar să treacă şi în vestul Transilvaniei. Este vorba despre averse care pot să fie şi însemnate cantitativ, adică să lase până mâine seară şi 40 sau şi peste 40-50 l/mp, sunt intensificări ale vântului, izolat cu caracter de vijelii, descărcări electrice, izolat grindină, instabilitate, ca în miez de vară", a explicat, la Realitatea TV, metrorologul Elena Cordoneanu.

"Sistemul acesta va avansa treptat către restul ţării, dar foarte încet. De fapt, partea de vest a ţării, vestul, sud-vestul, vor avea chiar până miercuri instabilitate accentuată, inclusiv zona de munte. Speram ca şi în Capitală, pe miercuri, să ne răcorim cu averse", mai spune aceasta.

"Sfârşitul de săptămână va fi bun, inclusiv la mare. Nu se răceşte foarte tare, se răcoreşte, în vestul ţării mai mult, 23-24 de grade maximele, până miercuri, în restul ţării - până la 30 de grade vom avea în continuare. Vremea este mai caldă decât normal", adaugă Elena Cordoneanu.

 

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul 3 septembrie, ora 15:00 – 4 septembrie, ora 23:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana și local în Oltenia și vestul Transilvaniei.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.



Sursa: Realitatea.net