Senator PNL, Ioan Cristina: „ Falsa problemă a protocoalelor, o manipulare tipic PSD-istă”

Data publicare: Miercuri, 29 August, 2018 Total: 1216 accesari

Senator PNL, Ioan Cristina: „ Falsa problemă a protocoalelor, o manipulare tipic PSD-istă”

Nu este un secret pentru nimeni, România se află, mai mult decât oricând, sub zodia scandalului și al războiului politic dus cu orice preț. În an de Centenar, prioritățile românilor sunt ignorate iar agenda publică este acaparată de o singură temă: lupta pentru justiție! Senatorul PNL, Ioan Cristina, explică cum s-a ajuns în acest punct fierbinte: „încă de la începutul guvernării PSD a fost clar pentru toată lumea că principala bătălie pe care PSD o va conduce nu va fi nicicum una dusă în slujba intereselor românilor, pentru creșterea nivelului de trai ori dezvoltarea economică a României. Nici vorbă. Scopul suprem al tuturor acțiunilor derulate de PSD, sub directa conducere a liderului suprem Liviu Dragnea și a camarilei acestuia a fost și este subjugarea justiției și acapararea tuturor instituțiilor statului de drept, prin destituirea celor care nu s-au vândut încă „partidului stat”.

Referitor la scandalul protocoalelor dintre SRI și Ministerul Public, senatorul Ioan Cristina declară: „Ultima găselniță, folosită ca muniție împotriva Procurorului General dar și a directorului SRI, Eduard Hellving, este pretinsa descoperire a unor protocoale semnate între Ministerul Public și SRI, protocoale pretins secrete care ar fi fost încheiate, conform acelorași dezinformări, cu încălcarea legii.

FALS! Românii trebuie să știe care este de fapt adevărul în ceea ce privește semnarea acestor protocoale. Concret, protocoalele de colaborare inter instituțională ca instrument traditional de punere in aplicare a legii, au fost semnate cu respectarea cadrului legal în vigoare, fapt recunoscut și de Ministrul Justiției, Tudorel Toader, care, continuând linia manipulatoare de partid, le-a clasificat ca fiind legale dar „nefirești”. Cu alt cuvinte, au fost încheiate nu unul, ci două protocoale, dintre care doar unul a fost clasificat, ca urmare a faptului că viza colaborarea în ceea ce privește activitatea de protejare a securității naționale și a luptei antiterorism. Era, deci, obligatoriu să aibă caracter secret!”

Senatorul arădean, Ioan Cristina, explică care a fost cadrul în care aceste protocoale au fost semnate „Ambele protocoale încheiate în decembrie 2016 au fost perfect legale fiind semnate tocmai pentru ca parteneriatul dintre SRI și Ministerul Public sa fie pusă în acord cu deciziile Curții Constituționale (inclusiv decizia nr. 51/2016). Trebuie spus că prin OUG 6/ 2016 s-a prevazut ca accesul la sistemele tehnice ale Centrului Național de Interceptare a Comunicațiilor ale organelor judiciare se va realiza prin protocoale de colaborare încheiate de SRI cu Ministerul Public, Ministerul Afacerilor Interne, precum si cu alte instituții în cadrul carora isi desfasoara activitatea organe de cercetare penală speciale”.

Senatorul PNL, Ioan Cristina, concluzionează subliniind scopul dezinformărilor lui Tudorel Toader: „Așa cum a dovedit prin documente Procurorul General, Ministerul Justiției a fost informat despre existența acestor protocoale de multă vreme, reacția subită a lui Tudorel Toader nefiind altceva decât răspunsul prompt la comanda politică a lui Liviu Dragnea!