ALARMANT ! Doi băieți de 14, respectiv 16 ani au ajuns la spital în comă alcoolica

Data publicare: Marti, 28 August, 2018 Total: 1146 accesari

ALARMANT ! Doi băieți de 14, respectiv 16 ani au ajuns la spital în comă alcoolica Ceea ce se întâmplă în România este un semnal de alarmă : tot mai mulți copii ajung la spital în COMĂ ALCOOLICĂ ! Zilele trecute, doi băieţi în vârstă de 14, respectiv 16 ani, au ajuns de urgență la spitalul din Iași cu valori ale alcoolemiei de 2 și 3 la mie.

Se pare că cei doi adolescenți au băut mai multe tipuri de tărie, de la votcă până la whisky şi alte băuturi spir­toase.

”Cei doi au rămas in­ternaţi în Clinica de Toxico­logie. La momentul ajungerii în UPU s-au recoltat probele biologice, în primul rând pentru determinarea alcoolemiei, care confirmă suspiciunea clinică, dar şi probe pentru a vedea care este impactul alco­olului asupra unor organe, pentru a vedea ce fel de deze­chilibre s-au produs asupra pa­cientului. Au primit perfuzii, sperăm ca evoluţia să fie una bună“, a explicat dr. Ta­mara Solange Roşu, medic-şef al UPU şi purtător de cuvânt al unităţii medicale, scrie a1.ro .

Alarmant este și faptul că, numai anul trecut, 126 de copii au primit diagnosticul de intoxicaţie cu alcool etilic, fiind vorba atât despre acte conştiente, cât şi despre accidente înregistrate în rândul copiilor cu vârste mici, medicii susţinând că este vorba despre un fenomen îngrijorător.


sursa : a1.ro