SAH- Openurile de copii și de amatori, la final

Data publicare: Luni, 13 August, 2018 Total: 3689 accesari

SAH- Openurile de copii și de amatori, la final

După cinci zile de dispute, openurile de copii și de amatori ale Festivalului Internațional de Șah Arad 2018 au ajuns la final. 
    

Openul celor mai mici și cu ambiții mari, adică al celor cu vârsta maximă de 8 ani, a fost câștigat de Maria-Flavia Sida (CS Universitatea Arad), cu 8,5 puncte din 9 partide, urmat de Albert-Ioan Linteș (Politehnica Iași), cu 8 puncte și de Bogdan-Marcel Pragai (CS Universitatea Arad), cu 6 puncte.
    

Openul copiilor de 10 ani a fost dominat de Matei-Andrei Coicev (CS Universitar de Șah București) care a câștigat toate cele nouă partide disputate, obținând 9 puncte. Pe locul secund, s-a situat Mihnea-Nicolae Sâmtimbrean (CS Universitatea de Vest Timișoara), cu 7,5 puncte, iar pe ultima treaptă a podiumului a urcat Clara-Andreea Milea (ACS Șah Club Vados Arad), cu 6,5 puncte. 

   

Openul de amatori cu ELO maxim de 1600 de puncte a reunit nu mai puțin 105 jucători care au jucat câte două runde pe zi. Patru concurenți au încheiat competiția pe primul loc, la egalitate de puncte – 7,5. Conform ordinii stabilite de criteriile de clasificare, concursul a fost câștigat de Ionuț-Stelian Andrieș (CS Politehnica Iași), urmat de Florin-Andrei Dospin (ACS Master Mind București), Nicolae Simion (CS Tinerii Maeștrii București) și de Daniel-Alexandru Bulgaru (CS Sergentul Vaslui).

  

Openul de amatori rezervat celor cu un ELO maxim de 1900 de puncte, la care au participat 50 de concurenți, a fost câștigat de Niculae Baibarac (Șah Club Rm. Vâlcea), cu 4,5 puncte din 5 partide. Pe următoarele locuri s-au clasat, în ordine, Adrian Pârvulescu (CS Tinerii Maeștri București), Cristian Mihai (ACS Smart Galați) și Rodel-Marinel Rujan (ACS Șah Club Vados Arad), fiecare cu 4 puncte.

A consemnat-foto Viorel Musca