Asociaţia Excelsior a avizat modernizarea drumului din Pădurea Neudorf

Data publicare: Vineri, 27 Iulie, 2018 Total: 1441 accesari

Asociaţia Excelsior a avizat modernizarea drumului din Pădurea Neudorf

Pentru realizarea  drumului judeţean dintre Lipova şi limită de județ Timiș, Consiliul Judeţean Arad a primit şi avizul Asociației pentru Promovarea Valorilor Naturale și Culturale ale Banatului și Crișanei „Excelsior”.

           
„Drumul judeţean limită județ Timiș – Lipova traversează Pădurea Neudorfului și  în urma verificării amplasamentului planului,  în urma corelării cu prevederile planului de management şi ale regulamentului ariei naturale protejate, a măsurilor de management, Asociația pentru Promovarea Valorilor Naturale și Culturale ale Banatului și Crișanei „Excelsior”, în calitate de custode al Pădurii Neudorfului a emis avizul favorabil pentru acest proiect”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

           
Condiţiile impuse de Asociaţie pentru realizarea lucrărilor sunt următoarele:

1. Lucrările de modernizare se vor executa în afara perioadei de reproducere la specia lup, Canis lupus, respectiv în afara perioadei ianuarie – martie a fiecărui an.

2. Atât în perioada de execuție a proiectului, cât și în perioada de operare, se va urmări evitarea uciderii accidentale a exemplarelor din specii de interes conservativ observate pe amplasamentul sau în vecinătatea amplasamentului proiectului.

3. Spațiile pentru organizarea de șantier se vor amplasa în afara sitului Natura 2000 ROSCI0337 Pădurea Neudorfului.

4. Se va evita poluarea accidentală cu hidrocarburi în interiorul sitului Natura 2000 ROSCI0337 Pădurea Neudorfului, iar în cazul în care apar astfel de incidente se vor lua de îndată măsuri pentru ecologizarea terenurilor poluate.

5. Deșeurile menajere și ambalajele generate în perioada de construcție vor fi colectate și îndepărtate de pe teritoriul sitului Natura 2000 ROSCI0337 Pădurea Neudorfului.

           
Consiliul Judeţean Arad aplică pentru finanţare pentru reabilitarea acestui drum prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.


Sursă Foto: antenasatelor.ro