Cum poți preveni excesul de estrogen, hormonul care poate dăuna grav sănătății

Data publicare: Joi, 26 Iulie, 2018 Total: 2880 accesari

Cum poți preveni excesul de estrogen, hormonul care poate dăuna grav sănătății

Cât de periculos este estrogenul, hormonul care poate dăuna grav sănătății, dacă nu este în echilibru. AFLĂ cum poți preveni excesul de estrogen

Estrogenul este unul dintre unul cei mai importanti hormoni ai feminității, estrogenul accentuează trăsăturile feminine.În exces și acest hormon dăunează, dacă nu este în echilibru. De aceea, femeile care au prea mulți hormoni de această natură riscă să facă boli, precum cancerul la sân sau la ovare. 

De asemenea, și bărbații pot suferi de excesul de estrogen, având în vedere că acesta este prezent multe alimente.

Excesul de estrogen este provocat și de anumite substanțe chimice din produsele cosmetice, stres, poluare, dar și alimentație.

Trebuie o atenție sporită dacă apar următoarele simptome: dureri de cap, anxietate, menstruații dureroase, dureri de sâni, îngrășare, retenția apei și căderea capului. 

Cum poți preveni excesul de estrogen?

Există mai multe soluții, însă nutriția este cea mai importantă. ACEASTA este lista alimentelor care te țin departe de probleme:

1. Citricele. Foarte eficiente in aceste cazuri, consuma portocale, grapefruit, lime si lamai.
2. Cruciferele: conopida, varza, broccoli, varza de Bruxelles, extrem de eficiente.
3. Nucile nesarate si neprajite. Sunt recomandate, mai ales daca nu se consuma in exces.
4. Turmericul. Curcuma, ingredientul activ din turmeric este ideal in aceste cazuri. Foarte indicat si in cazurile de cancer.
5. Algele. Sunt mult mai gustoase de cat par a fi la prima vedere, asa ca nu ezita sa le incarci.
6. Maslinele. Ajuta si la reglarea colesterolului din sange, contin vitamina E si au proprietati care ajuta la scadere nivelului de estrogen.
7. Zeama de varză, borsul, chefirul (adica alimentele fermentate).

Deasemenea, pentru a preveni excesul de estrogen, este indicat sa se evite si alimentele din recipiente de plastic ( in special atunci cand este supraincalzit).O alta sursa de estrogeni chimici sunt alimentele cu pesticide, așa că asigură-te că nu consumi în exces.