Seră hidroponică inaugurată vineri în comuna Toboliu, judeţul Bihor,cu o investiţie de 704.000 de euro

Data publicare: Luni, 23 Iulie, 2018 Total: 1706 accesari

Seră hidroponică inaugurată vineri în comuna Toboliu, judeţul Bihor,cu o investiţie de 704.000 de euro Un tânăr de numai 22 de ani, din județul Bihor a pus pe picioare o afacere ce a fost inaugurată vineri în comuna Toboliu și are o investiție de 704.000 de euro.

Robert Muntean are 22 de ani și multă ambiție. El a pus pe picioare o afacere, folosind terenul bunicilor din Toboliu, judeșul Bihor și a ridicat o seră hidroponică, cu roșii cherry. Sera este dotată cu cea mai modernă aparatură, fiind singura din nord-vestul țării.


"Am ales roşiile cherry pentru că au productivitatea cea mai mare pe sistem hidroponic. Plantele au acum o înălţime de un metru şi jumătate, dar pot ajunge până la înalţimea de 15 metri, în general la 10-12 metri", a explicat Robert, potrivit economica.net .

În sera hidroponică, a
limentarea plantelor este asigurată computerizat, tot la 45 de minute, fiind realizat un amestec hidric de solvenţi, care este infuzat în patul germinativ constituit din fibra de nucă de cocos. Răsadurile sunt importate din Grecia,deoarece, în România nu există în prezent producători în acest domeniu. Roșiile cherry au fost plantate pe data de 22 iunie, iar prima recoltă va fi culeasă în jurul datei de 15 august.

 

Sera hidroponică a fost realizată printr-o investiţie totală de 704.769 de euro, din care 489.000 de euro sprijin financiar nerambursabil, iar contribuţia beneficiarului fiind de 215.000 de euro, suma asigurată printr-un credit bancar,mai scrie economica.net .


O altă seră de acest gen a fost inaugurată anul trecut în județul Timiș.


sursa : economica.net