Ce este indicat să facem pentru organizarea unei inmormântări? (P)

Data publicare: Duminica, 15 Iulie, 2018 Total: 1633 accesari

Ce este indicat să facem pentru organizarea unei inmormântări? (P)

Trecerea in nefiinta a unei persoane apropiate este o intamplare de multe ori neprevazuta, care ne poate pune la grea incercare. Astfel, activitatile ce trebuie intreprinse in urma acestui eveniment funest pot reprezenta o adevarata provocare pentru cei mai multi. Planificarea si organizarea inmormantarii, goana dupa diverse acte si documente, dar si durerea profunda, pot fi factori de stres care atarna greu pe umerii nostri in aceste clipe de tristete. Mai ales ca toate acestea trebuie finalizate intr-o limita de timp, inainte ca decedatul sa fie inmormantat.

 

Cel mai indicat este ca, in aceste momente grele, sa facem apel cu incredere la un serviciu profesionist. Indiferent de ora la care survine tragicul eveniment, putem solicita ajutorul unei firme de servicii funerare NON-STOP, care va raspunde cu promptitudine apelului nostru. O casa funerara specializata dispune de toate solutiile necesare pentru ca dumneavoastra sa petreceti timp alaturi de familie, mai ales in aceste clipe care apasa greu.

 

O firma de servicii funerare NON-STOP va actiona cat mai rapid pentru intocmirea formalitatilor impuse prin Lege:

 

- constatarea decesului la locul producerii sale, de catre un cadru medical specializat;

 

- declararea decesului si eliberarea unui certificat atestator;

 

- intocmirea actelor pentru inhumare sau pentru incinerare;

 

- obtinerea avizelor necesare de la SANEPID, Procuratura etc.

 

 

Aceste acte emise de institutiile statului sunt necesare pentru obtinerea ajutorului de deces, garantat in Romania prin legea 263/2010, articolul 121. Firma de servicii funerare NON-STOP se va ocupa cu profesionalism de obtinerea tuturor documentelor, iar dumneavoastra trebuie sa prezentati doar :

 

- Talonul de pensie original al decedatului;

 

- Actul de identitate al solicitantului;

 

- Cerere tip pentru obtinerea ajutorului de deces;

 

- Certificatul de deces in original;

 

- Dovada ca au fost suportate cheltuielile ocazionate de deces - se va face prin facturile doveditoare sau prin declaratie notariala pe propria raspundere.

 

Mai mult, o firma de servicii funerare NON-STOP se va ocupa de toate formalitatile necesare organizarii unei inmormantari, avand in vedere si:

 

- obtinerea unui loc de veci si reconditionarea acestuia;

 

- intocmirea actelor pentru repatriere sau pentru expatriere, in cazurile speciale;

 

- Imbalsamarea, toaletarea si transportul persoanei decedate.

 

 

De aceea, in cazul unui astfel de eveniment nefericit, puteti apela oricand la o firma de servicii funerare NON-STOP, care va trata tot procesul cu empatie si profesionalism. O casa de pompe funebre avizata va pune la dispozitie o gama variata de pachete pentru inmormantare, necesare pentru a respecta intocmai traditiile si obiceiurile romanesti. Iata o parte dintre serviciile incluse in pachetele funerare:

 

- comandarea articolelor religioase si a celor necesare randuielilor bisericesti (lumanari, candele, prosoape, batiste, etc.);

 

- achizitionarea si livrarea sicriului, a crucii si a accesoriilor corespunzatoare;

 

- inchiriere catafalc cu lumini si capac frigorific;

 

- realizarea aranjamentelor florale, a coroanelor si a jerbelor;

 

- comandarea produselor alimentare, de post sau de dulce (coliva, colaci, etc.);

 

- organizarea pomenii la cimitir sau la restaurantul pus la dispozitie de catre firma de servicii funerare;

 

De aceea, puteti fie opta pentru o consultanta pre-deces, gratuita, sau puteti solicita la orice ora din zi sau din noapte ajutorul unei firme de servicii funerare NON-STOP. Astfel, echipa de profesionisti pusa la dispozitia dumneavoastra se va asigura de tot ceea ce este necesar pentru o ceremonie demna de amintirea celui plecat dintre noi.