Festivalul Părădăicilor de la Macea a ajuns la a zecea ediţie!

Data publicare: Vineri, 29 Iunie, 2018 Total: 1945 accesari

Festivalul Părădăicilor de la Macea a ajuns la a zecea ediţie!

La Macea va avea loc, la sfârşitul săptămânii viitoare, cea de a X-a ediţie a Festivalului Părădăicilor! „Festivalurile, cum sunt cel de la Macea, pun în valoare tradiții vechi, oameni gospodari, lucrurile cu care Aradul se mândrește”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.




Festivalul va debuta vineri, 6 iulie, cu un concurs de pescuit ce se va desfăşura la Balta Macea.

„Sâmbătă, 7 iulie, va avea loc deja cunoscutul concurs de ciclism „Festivalul Părădăicilor – Pe Biciclete” pe ruta Macea – Grăniceri – Macea. Traseul are o lungime de 37 km şi dificultate medie, fiind destinat tuturor iubitorilor de mişcare. Scopul acestui concurs este de a redescoperi bicicleta ca mijloc de transport ecologic şi mişcarea ca izvor de sănătate. Înscrierile se fac până la data de 4 iulie 2018 pe website-ul www.experientamultisport.ro unde se găsește regulamentul și detaliile de participare. Limita de vârstă este de 14 ani”, a precizat Ciprian Otlăcan, primarul comunei Macea.
           

Pentru ziua de duminică, organizatorii au pregătit o expoziție de  produse tradiționale arădene dar și a părădăicilor măcene, ce se va desfăşura sub sloganul  „Festivalul Părădăicilor – în Expoziție”. Tot duminică va avea loc şi un program artistic deosebit. Locul de desfăşurarea va fi Curtea Castelului Csernovics din Macea.

Organizatorii acestui eveniment sunt: Clubul Sportiv Experiența Multisport, Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Primăria Macea, Consiliul Local Macea, Asociaţia pentru Conservarea Culturii în Mediul Rural, Asociaţia Millenium Center.