Iustin Cionca a lansat un apel la unitate pentru Arad!

Data publicare: Marti, 26 Iunie, 2018 Total: 1323 accesari

Iustin Cionca a lansat un apel la unitate pentru Arad!

Într-o conferință de presă organizată astăzi la sediul PNL, Iustin Cionca, prim-vicepreședintele PNL Arad, președinte al Consiliului Județean, a făcut un apel la unitate și solidaritate a tuturor forțelor politice, a societății civile, a sindicatelor și patronatelor, a reprezentanților cultelor religioase, a tuturor arădenilor, pentru susținerea intereselor județului Arad. Iustin Cionca a declarat că PNL a inițiat un șir de întâlniri și dezbateri pentru elaborarea unui plan de acțiune comun în vederea susținerii intereselor Aradului, pentru că „lipsa de respect a majorității parlamentare și a Guvernului, față de Arad și arădeni, nu poate continua”! Iustin Cionca a declarat:

 

„Am cerut parlamentarilor, societății civile, tuturor celor care spun că le pasă de Arad, să ridice vocea împotriva celor care confiscă banii arădenilor. Îi numărăm pe degete pe cei care au făcut-o! Atunci când vrem cu toții condiții bune în spitale, drumuri bune, activități culturale valoroase, servicii sociale eficiente, trebuie să înțelegem că fără bani, doar cu supărări pe rețelele sociale sau cu comunicate de presă nimic nu se rezolvă și se poate menține cel mult nivelul de subzistență!

De asta cer, din nou, tuturor: fiți alături de noi când cerem ca banii arădenilor să nu mai fie confiscați de Guvernul PSD, iar cei confiscați să revină la Arad și să poată fi investiți în spitale, drumuri, în nevoile arădenilor! Fiți alături de noi când cerem Guvernului PSD să restituie banii confiscați de la arădeni!

Consiliul Județean a depus proiecte de peste 250 de milioane de euro în ultimii ani, unele sunt deja câștigate și intră în lucru (de exemplu drumul Arad-Șiria-Pâncota-Buteni). Alte proiecte sunt în curs de evaluare sau au fost aprobate și demarăm procedurile. Dar hoția față de arădeni a celor de la București trebuie să înceteze! Și nu se va opri dacă nu reacționăm împreună, ca o comunitate unită și puternică!

În condițiile în care Aradul este unul dintre marii contributori la bugetul național, după ce Guvernul ia banii arădenilor, același Guvern refuză să finanțeze nevoile arădenilor. Astfel, un județ puternic este sărăcit, în vreme ce județele unde majoritatea trăiește din ajutoare sociale, primesc bani de la Guvern să se dezvolte!

Prin Legea Bugetului, anul acesta Guvernul a confiscat echivalentul în lei a 45 de milioane de euro de la județul Arad. Aproape fiecare primărie din județ a pierdut bani, buzunarul aproape fiecărui arădean a avut de suferit. În schimb, pentru al doilea an consecutiv Consiliul Județean Arad a primit zero lei la investiții. ZERO! Am primit 11 milioane de lei pentru nevoile a 78 de orașe și comune din județ. În sectorul social, bugetul alocat asigură salariile personalului existent până la data de 31.07.2018, serviciile și produsele până la sfârșitul lunii iunie 2018 (contractul de servicii pază a expirat în luna mai) respectiv hrana beneficiarilor, bătrâni și copii cu dificultăți, până în data de 30.09.2018. În bugetul aprobat pentru sectorul social nu au fost cuprinse sumele solicitate pentru asigurarea echipamentului si cazarmanentului pentru beneficiarii din sistem, conform normelor, în cuantum de 285 mii lei.  Pentru investiții în drumurile județene Consiliul Județean Arad a primit echivalentul a 2 milioane de euro, cât pentru 5 kilometri de drum județean din totalul de aproape 1200 km!

 

Pentru investițiile în Spitalul Judeţean nu am primit din nou niciun ban! Nu am primit nici aparatul RMN pe care Guvernul PSD ni l-a promis în urmă cu doi ani și l-a cumpărat Consiliul Județean, să nu lăsăm județul fără acest RMN important. În domeniul social, Guvernul nu a alocat banii necesari contractării serviciilor sociale și salariilor angajaților, și așteaptă să o facem din banii arădenilor, din bugetul pe care același Guvern l-a tăiat.Această lipsă de respect față de Arad și arădeni nu poate continua!

Aștept în primul rând alături de mine toți parlamentarii, indiferent de culoarea politică, pentru că ei sunt reprezentanți ai arădenilor, nu ai celor care păgubesc arădenii!

Aștept toți primarii, consilierii judeţeni și locali, toți președinții de partide din județ!

Invit toți președinții și membrii de ONG-uri!

Îi chem lângă mine pe toți arădenii care vo

r pe bună dreptate investiții în spitale, în drumuri, în școli, în cultură, servicii sociale, turism!

Fac apel la solidaritate și unirea tuturor forțelor, pentru Arad!

 

Vom organiza un șir de întâlniri și dezbateri cu partidele politice, respectiv opoziția parlamentară și neparlamentară, societatea civilă, sindicatele și patronatele, reprezentanții cultelor, să identificăm soluțiile necesare pentru a opri atitudinea sfidătoare a guvernului față de arădeni! Vă propun ca aceste întâlniri să fie periodice, lunare sau trimestriale, să strângem rândurile pentru Arad și să avem o poziție comună pentru a determina majoritatea parlamentară să respecte arădenii!

 

Această inițiativă este politică în măsura în care politica înseamnă să ne implicăm pentru comunitate. Altfel este inițiativa unui președinte de Consiliu Judeţean care nu acceptă ca județul său să fie jefuit sistematic, pe motivul că arădenii sunt oameni harnici și gospodari care și-au construit un județ neasistat social!”