Dacă nu pot câştiga primăria la alegerile locale, s-au gândit că pot câştiga clădirea Primăriei în instanţă – O acţiune cu tupeu şi fără ruşine marca Florentina Horgea!

Data publicare: Luni, 25 Iunie, 2018 Total: 4525 accesari

Dacă nu pot câştiga primăria la alegerile locale, s-au gândit că pot câştiga clădirea Primăriei în instanţă – O acţiune cu tupeu şi fără ruşine marca Florentina Horgea!

Bă! Eşti nebun?! Prefectul  Florentina Horgea, prin Instituţia prefectului, s-o fi gândit că dacă tot reuşesc apropiaţii domniei sale să câştige de atâta amar de vreme fotoliul de primar al Aradului, n-ar fi o idee chiar atât de proastă să încerce să se facă stăpână prin intermediul Instituţiei, pe Palatul Administrativ din Arad, care a fost construit pe vremea străbunicilor domanei Horgea, mai exact între anii  1872 şi 1875, având ca destinaţie de la începuturi ca sediul al primăriei.

 

Este drept, că de-a lungul timpului, clădirea a adăpostit atât Primăria Arad, Consiliul Judeţean Arad şi Prefectura, motivul principal fiind că aceste instituţii nu aveau sediu. Ulterior Consiliul Judeţean s-a mutat în noua clădire de lângă parcul Pădurice, însă prefectura stă comod în continuare în Palatul Administrativ, intrare de pe strada A.D.Xenopol, n-are stres şi o doare la başcheţi cum ar zice băieţii de după blocuri, iar în loc ca doamna prefect Horgea să facă demersurile necesare să obţină bani sau un sediu adecvat pentru Prefectura Arad, că doar apropiaţii domniei sale sunt prin guvern şi parlament cu majoritate confortabilă, doamna prefect Horgea s-a gândit să intre în instoria oraşului Arad cu o acţiune în instanţă a Instituţiei Prefectului încercând să pună “LABA” pe clădirea cea mai emblematică din Arad, şi asta când? În anul în care ne pregătim de sărbătorirea Centanarului Marii Uniri.



Explicaţiile puerile zicem noi, date de Prefectura Arad ca justificare la acţiunea asta absolut halucinantă, sunt de un prost gust lipsit de orice logică a orice în opinia noastră, şi au ca scut, un decret lege din 1990, adică imediat după aşa zisa revoluţie când totul era brambura în ţărişoara noastră, când clădirea a trecut în  proprietatea statului român, ca apoi în 2002 lucrurile să intre în făgaşul lor normal printr-o hotărâre de guvern care spune clar, Palatul Administrativ  trece în domeniului public al Județului și al Municipiului Arad.

 

Cu toate acestea, doamna prefect Horgea, probabil că nu se simte confortabil în propriul birou şi vrea unul mai mare, s-a gândit să încerce marea cu „dejtul” că poate poate pune gheruţa pe clădirea arădenilor şi o dă Bucureştiului, asta în cazul în care nu a primit vreo sugestie „de mai sus” de la vreun vifor al politicii arădene, sau de la vreun căprar de armată, că nu ne-ar mai mira nimic la ce tupeu au aştia de-s înjuraţi în stradă în aceste zile.


Să nu uităm însă un lucru, doamna Horgea este reprezentantul guvernului în teritoriu, deci este reprezentantul guvernului Dăncilă, guvern PSD, care aşa cum spun gurile rele, ar fi condus din umbră de însăşi condamnatul Dragnea, deci, după o deducţie logică, am putea spune că Dragnea vrea să ia Clădirea Primăriei din Arad?




Comunicatul Instituţiei Prefectului Arad

Instituția Prefectului – Județul Arad a promovat, la data de 15 iunie a.c., o acțiune în justiție, având ca obiect constatarea dreptului de proprietate publică al statului român și a dreptului de administrare al Instituției Prefectului – Județul Arad asupra Palatului Administrativ, în care cele două instituții își desfășoară activitatea.

S-a recurs la acest demers judiciar întrucât stabilirea apartenenței imobilului nu a putut fi clarificată pe cale administrativă, în pofida demersurilor efectuate în acest sens de Instituția Prefectului - Județul Arad și de Primăria Municipiului Arad pe parcursul anilor anteriori.

„Intenția noastră, a Instituției Prefectului - Județul Arad, este aceea de a clarifica situația dublei înregistrări a imobilului în care atât noi, cât și Primăria Municipiului Arad ne desfășurăm activitatea, aceasta fiind singura cale prin care proprietatea Palatului Administrativ se poate reglementa. La ora actuală, imobilul este proprietatea statului român în baza Decretului-Lege nr. 30 din 1990, iar Municipiul Arad este proprietarul aceluiași imobil în baza H.G. nr. 976 din 2002, privind atestarea domeniului public al Județului și al Municipiului Arad.” – prefectul Județului Arad, Florentina Horgea.