Concertul Rock simfonic din Cetatea Aradului, greu încercat de vremea capricioasă

Data publicare: Sambata, 23 Iunie, 2018 Total: 2606 accesari

Concertul Rock simfonic din Cetatea Aradului, greu încercat de vremea capricioasă

Mii de arădeni au ales  vineri seara, să vină la  tradiționalul concert de rock simfonic din cetatea Aradului, în cida vremii destul de nefavorabile.

 

Dotaţi cu umbrele, pelerine de ploaie, arădenii au luat cu asalt Cetatea aradului nu pentru a o cucerii la propriu şi a o reda circuitului public aşa cum nu doresc unii astăzi, ci pentru a se bucura de a IX-a ediţie a concertului de Rock Simfonic oferit de Filarmonica din Arad.


 

Sub bagheta dirijorului italian Giuseppe Carannante Orchestra Filarmonicii a acompaniat soliștii: Laura Romana (soprană), Kaszoni Annamaria (soprană), Claudia Iordache (solistă la nai) precum și grupul Danie’s Brothers. S-a adăugat Corul Academic al Filarmonicii, pregătit de maestrul Robert Daniel Rădoiaș.


 

S-au auzit acorduri din piese celebre a unor cântăreţi şi formaţii mai celebre precum: Whitney Houston, Irene Cara, Ray Charles, Franck Sinatra, Gloria Gaynor, Bob Dylan, Tom Jones, 4 non Blondes, Queen, Tina Turner, Al Green, The Foir Seasons, Wild Cherry dar și mulți alții.

 

Din păcate ploaia şi vântul de vineri seara i-a alungat din cetate pe unii arădeni, dar cu toate acestea, concertul se poate spune fără reserve că a fost un success la fel de mare aşa cum ne-au obişnuit de ani de zile organizatorii.





Foto:Viorel Muscă


***

Comunicat de presă

Filarmonica de Stat – Arad mulțumește pe această cale tuturor care au contribuit la reușita Concertului de Rock Simfonic din data de 22.06.2018.

 

         
În primul rând suntem recunoscători Primăriei municipiului Arad, personal domnului primar Gheorghe Falcă și domnilor vice-primari Levente Bognar și Călin Bibarț, pentru suportul logistic fără de care evenimentul nu ar fi putut avea loc. Mulțumim conducerii Unității militare „Cetate” pentru generoasa găzduire pe care ne-au oferit-o. Un gând de recunoștință pentru dirijorul Giuseppe Carannante și soliștii concertului, care au dat viață evergreen-urilor serii. Respectuoase mulțumiri pentru Orchestra Simfonică și Corul Academic  al Filarmonicii, formații care au dat dovadă de înalt profesionalism și o capacitate uimitoare de a se adapta la un stil muzical mai puțin frecventat pe scena de concert.  Nu în ultimul rând mulțumim publicului care, în ciuda vremii nefavorabile, ne-a susținut cu multă căldură. Tuturor, o vară minunată, cu sănătate și pace sufletească!