Deputatul “ŞTIE TOT” a găsit soluţia salvatoare pentru căldură din apartamentele arădenilor

Data publicare: Miercuri, 20 Iunie, 2018 Total: 2505 accesari

Deputatul “ŞTIE TOT” a găsit soluţia salvatoare pentru căldură din apartamentele arădenilor

Sergiu Vlad, deputatul arădean al USR paşaportat direct în Parlamentul României fără pic de experientă administrativă, ştiţi voi care, cel care se pricepe la absolut orice, a găsit soluţia termică salvatoare pentru apartamentele racordate la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice din municipiului Arad, după aflarea probabil din presă că, CET-ul Lignit, adică cel ce se află în afara oraşului aproape de drumul de centură, a intrat în procedură de insolvenţă.

 

Na, curioşi din fire cum suntem, după ce am primit comunicatul USR, am zis, hai să vedem soluţia miraculoasă că acum ne-am scos. Ne punem pe citit comunicatul, şi după ce-l lecturăm cu interes maxim, constatăm că de fapt, marea soluţie salvatoare a deputatului Sergiu Vlad “ştie tot” este…. Atenţie! :

Pentru a nu lăsa o bună parte a locuitorilor fără căldură și apă caldă, conducerea orașului trebuie să ofere asistență pentru montarea centralelor individuale în apartamentele care mai sunt conectate la CET.”

 

What?! Pe bune?! asistenţă pentru montarea centralelor individuale în apartamentele?! No asta DA!

 

În primul rând CET-ul de pe Calea Iuliu Maniu, din informaţiile noastre, a semnat deja un contract de achiziţie de gaze naturale, şi tot din informaţiile noastre din interiorul companiei, au capacitatea de a asigura atât căldura precum şi apă caldă menajeră arădenilor care folosesc acest sistem de încălzire, însă Sergiu Vlad poate nu a auzit de aceste detalii, acum suntem siguri că acum le-a aflat.....

 

În al doilea rând, dacă deputatul  “ştie tot” ar fi citit nişte studii legate de nivelul de poluare al centralelor de apartament vs centralele de tip CET, ar fi aflat cu stupoare probabil că, ”soluţia salvatoare” propusă de domnia sa ar creşte considerabil nivelul de poluare, dar când eşti populist, aceste aspecte contează mai puţin.

 

Lăsând aceste detalii la o parte, din comunicatul deputatului “ştie tot”, am înteles în ce constă de fapt asistenţa din partea autorităţilor locale la care se referă. Pentru montarea unei central termice de apartament sau de scară de bloc, asistenţa la care se referă ar fi : “să asiste populația să monteze centrale de apartament sau de scară, prin intermediul unor subvenții diferențiate și a unor credite, similar procedurilor utilizate pentru reabilitarea termică.”

Cu alte cuvinte, din banii publici, domnul deputat vrea în cel mai populist stil psd-ist, să dea moca din banii tuturor, subvenţii pentru ca unii să-şi cumpere centrale termice de apartament, iar cei care le au deja achiziţionate pe banii lor ca “fraierii”, GHINION, vorba unui clasic în viaţă. Cât despre arădenii care nu locuiesc în apartamente de bloc (care depăşesc 40% din populaţia  Aradului), şi care n-au varianta racordării la sistemul centralizat, şi care şi-au achiziţionat centralele termice din bani proprii, ba mai mult, au achitat incluziv costul conductei stradale de transport de gaze, pentru aceştia ţeapa probabil că e dublă, căci pe lângă costurile pe care le-au avut, Sergiu Vlad vrea să le ia din banii de impozite plătiţi şi să-i dea pentru subvenţie sau imprumuturi altor arădeni care nu au avut niciun fel de cost în acest sens până acum, o adevărată viziune socialistă am putea spune.

 

Bravo domnule deputat  Sergiu Vlad “ştie tot”, ai punctat din nou!