Dorin Stanca (PNL): „Guvernarea trebuie să se ocupe de economie şi infrastructură, nu de scandaluri politice”

Data publicare: Marti, 19 Iunie, 2018 Total: 1000 accesari

Dorin Stanca (PNL): „Guvernarea trebuie să se ocupe de economie şi infrastructură, nu de scandaluri politice”

Guvernarea PSD se ocupă în ultimele luni mai mult cu politica şi foarte puţin cu economia şi creşterea economică.

“Scandalurile politice, mitingurile nu ţin loc de strategie economică, nu vor face mai bună viaţa românilor. În ultimele luni, nu se discută aproape deloc despre strategiile de creştere economică, nici de problemele mari ale guvernării: deficitul bugetar şi lipsa investiţiilor. Piatra de temelie a dezvoltării economice este infrastructura umană şi fizică. La fel cum nu poți avea o construcție solidă fără fundație, nu poți să ai dezvoltare economică fără infrastructură. Diminuarea drastică a investiţiilor în infrastructură are efecte negative.

Proiectele publice mari de infrastructură mobilizează resurse financiare şi umane notabile. Efectele se multiplică în economie, locuri de muncă, producție şi alte ramuri, iar la finalizare avem o infrastructură mai bună care optimizează performanța economică generală. Guvernul trebuie să înţeleagă că investițiile publice în infrastructură sunt necesare nu doar pentru revenirea economică, dar şi pentru a clădi o  economie stabilă şi performantă. Fără o stimulare a activității în construcții dată de proiectele publice semnificative, e greu să vorbim de o creştere sustenabilă. În acelaşi timp trebuie să avem în vedere crearea unei culturi antreprenoriale şi menţinerea capitalului uman în ţară.

Nu ne putem permite în continuare să investim în formarea tinerilor care să ia calea Occidentului, trebuie să elaborăm politici de menținere a capitalului uman în țară”, a spus Dorin Stanca, vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale PNL Arad.