Proiectul de Regenerare Urbană în cartierul Vlaicu intră în linie drepată

Data publicare: Joi, 14 Iunie, 2018 Total: 1816 accesari

Proiectul de Regenerare Urbană în cartierul Vlaicu intră în linie drepată

Un nou contract pe Regenerare Urbană a spaţiilor dintre blocuri a fost semnat, miercuri, 13 iunie 2018. De această dată, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă s-a aflat în mijlocul cetăţenilor din zona Calea Aurel Vlaicu, partea stângă cărora le-a prezentat cel mai ambiţios proiect al municipalităţii, unic în ţară.



În urma unei investiţii în valoare de peste 2 milioane de euro se va schimba radical aspectul urbanistic al zonei din spatele blocurilor situate pe Aleile Neptun, Ulise şi Tomis, dar şi cele de pe străzile: Fluturilor, Predeal, Libertăţii, Şcoalei, Vasile Conta, Constantin Brâncoveanu, Obedanaru. Aici se vor amenaja spațiile verzi, locurile de joacă şi cele de recreere, se vor moderniza căile de acces și iluminatul public şi se vor amenaja parcări la sol.

     
În paralel cu lucrările prevăzute în proiectul de Regenerare urbană va fi 
demarat şi cel de introducere în subteran a platformelor de colectare selectivă a deșeurilor şi cel de extindere a sistemului de iluminat public.

         
Joi, 14 iunie, edilul se va întâlni cu cetăţenii din zona Calea Aurel Vlaicu, partea dreaptă. Întâlnirea este programată să aibe loc începând cu ora 19, la Şcoala Generală “Aurel Vlaicu”(strada Fulgerului nr. 2-4).


         
În urma realizării întregului proiect, zona Calea Aurel Vlaicu va dispune de: o suprafaţă de 39.522 m2 destinată parcării autovehiculelor, 11.442 m2 trotuare amenajate,  canalizare pluvială pe o lungime de 2.000  ml,  spaţii verzi amenajate pe o suprafaţă de 10.019 m2, 35 cvartale reamenajate,  1.167 locuri de parcare amenajate la sol, la care se adaugă cele 43 locuri de parcare destinate persoanelor cu dizabilități.

Regenerarea urbană a spaţiilor dintre blocuri este o investiţie în valoare de 50 milioane de euro, realizată din bugetul general al Municipiului Arad şi fonduri de creditare BERD. Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni de la data  emiterii ordinului de începere.