Şi au fost şi Zilele Utvinișului în perioada 1-3 iunie 2018

Data publicare: Marti, 05 Iunie, 2018 Total: 1922 accesari

Şi au fost şi Zilele Utvinișului în perioada 1-3 iunie 2018

După o lungă așteptare, la exact 11 luni de la prima ediție, Pădurea din Utviniș a răsunat din nou de țipetele copiilor, de muzica folk și de forfota invitaților sosiți la eveniment. În perioada 1- 3 iunie, în cadrul ,,Zilelor Utvinișului ”a avut loc Festivalul ”Folk – Joc” editia aII-a, festival , pe care organizatorii : Primăria Zimandul Nou, alături de Asociația ”Mobilizează-te!” l-au creat pentru a duce bucurie în inimile copiilor și totodată a iubitorilor de muzică folk adevărată.

Vineri, de Ziua Internațională a Copilului, organizatorii au pus la cale o serie de concursuri sportive si ateliere de creatie , într-un ambient extrem de plăcut. Aproximativ 250 de copii s-au întrecut la diferite ramuri de sport cum ar fi : concursul de biciclete, tras cu arcul, aruncări la coș, sărit în saci, aruncări la țintă , efortul lor fiind răsplătit pe deplin cu premii oferite de partenerii nostri inimoși de la WEBASTO, IZOLTA, ARCHIVE BLUE, AVON, PIZZA 5 COLȚURI, BOOST, FILSOFA, CAI CURTICI, MARBETO, ARTARAD- CIUMPE LOREDANA, ȘCOALA GIMNAZIALĂ ,,ANDREI ȘAGUNA” . Nici părinții nu au fost uitați, ei întrecându-se în cadrul concursului de ceaune . Din cele 4 ceaune înscrise în competiție cel mai ”cu bun gust” s-a dovedit a fi cel pregătit de către părinții de la Școala Gimnazială „Andrei Șaguna”.

Sâmbătă, ziua a doua a festivalului ne-au cantat și încântat cu muzica si versurile lor, formatiile : ,,Focul Viu” de la Baia Mare, ,,Punct Rom”(Ionut Mangu si Razvan Krivacs ) de la Cluj, ,,Nelu Pitic si Trupa de Serviciu “ din Arad, Dinu Olărașu ,Ioan Onișor si Alexandra Sidor,……..

În cadrul secțiunii ;,,Open Stage” ,pentru amatori au îndrăznit să urce pe scena și să-și depaseasca emoțiile: Anda Gheorghiță , Alexandru.

Șomlea , Ana Iazbinscky , Dumitru Oliver , Adi Borcea, Raul Datcu.

Ziua a treia a fost dedicată iubitorilor de muzică popularăpe scenă urcând dieverși soliști de muzică populară dar și ansambluri de dansuri populare care au entuziasmat publicul prezent la manifestare.

Pe această cale dorim să mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat: voluntarilor, prietenilor, vecinilor și nu în ultimul rând, publicului.