Patru zile de operă pentru copii

Data publicare: Luni, 04 Iunie, 2018 Total: 1143 accesari

Patru zile de operă pentru copii

Primăria Arad prin Centrul Municipal de Cultură și Opera Comică pentru Copii București organizează  a treia ediție a  „Ministagiunii de operă pentru copii“, care va avea loc în perioada 12-15 iunie la Teatrul Clasic „Ioan Slavici“.  

Opera Comică pentru Copii București propune pentru cele patru zile ale acestei ministagiuni spectacole deosebite pentru  copiii mici sau foarte mici, preșcolari sau elevi de gimnaziu care vor avea astfel ocazia să se familiarizeze cu mai multe tipuri de artă prin intermediul unor povești îndrăgite.

Prin derularea acestui proiect municipalitatea arădeană dorește să contribuie la   educarea și formarea personalității copiilor, astfel ca aceștia să alcătuiască în viitor publicul avizat al concertelor simfonice și al spectacolelor de teatru liric. 

Spectacolul de operă „Arlechino și Colombina“, spectacolul de teatru cu marionete „Onix și Marton“, spectacolele de balet „Don Quijote“ ;i „Mirandolina“ vor putea fi urmărite pe scena teatrului arădean.

Fiecare spectacol va începe la ora 19.00, iar biletul de intrare va costa 8 lei pentru adulți și 2 lei pentru copii.

Biletele se vor pune în vânzare marți, 5 iunie 2018, la casieria Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ Arad, după următorul program: 

- marți, miercuri și vineri: orele 10.00-14.00

- joi: orele 17.00-19.00

 

Program:

Marți, 12 iunie - Arlechino si Colombina (spectacol de operă)

60 min, +7 ani

Arlechino și Colombina sunt doi aiuriți zglobii care lucrează în casa lui Uberto, un burlac morocănos și supărăcios, a cărui mare bucurie sunt dulciurile.
Serpina este camerista lui Uberto, cochetă și simpatică, dar încăpățânată și orgolioasă. Ea este hotărâtă să devină soție și stăpână. Certurile nesfârșite din casă sunt întrerupte de Colombina și Arlechino, care, prin diferite tertipuri, încearcă să îi facă pe cei doi protagoniști să realizeze că de fapt sunt îndrăgostiți unul de celălalt. Dar până la final mai este cale lungă.

 

Miercuri, 13 iunie - Onix si Barton (spectacol de teatru cu marionete)

60 min, +3 ani

O gașcă de puști de la scara unui bloc din cartier spun povestea faimoasă a cățelului vagabond Barton și a pisicuței Onix, care s-a pierdut de familia ei. Însoțiți de papagalii Max și Mix, în aventura lor prin orașul aglomerat, Onix și Barton descoperă lecții valoroase despre familie, prietenie, singurătate și blândețe.

 

Joi, 14 iunie - Don Quijote (spectacol de balet)

70 min, +3 ani

Hidalgo Alonso Quijano, pe numele său adevărat, este un împătimit al romanelor cavalerești, fără să rateze vreo seară pentru a se cufunda în lectură. Cărțile citite l-au făcut să fie un om mai bun, care își dorește să-i ajute pe cei nevoiași și lipsiți de apărare. Împins de nobilul său țel, dar și de dorința de a o găsi pe frumoasa Dulcineea de Toboso, plăsmuire a minții sale, eroul nostru își alege un nume de cavaler – Don Quijote, își poreclește iapa – Rosinanta, și-l convinge pe Sancho Panza, un vecin de-al său, să-i fie scutier și să plece în lume împreună.

 

Vineri, 15 iunie - Mirandolina (spectacol de balet)

60 min, +3 ani

Mirandolina, o tânără și frumoasă hangiță, este curtată constant de fiecare om care trece pragul hanului său, și în mod foarte special de către Marchizul Forlipolli, un aristocrat care nu deține nimic altceva decât titlul său nobiliar. Un alt pretendent la atenția fetei este Contele Albafioritta, un negustor care și-a câștigat locul în rândul nobililor în urma succesului său în afaceri.

Așa cum ar face orice iscusit comerciant, tânăra hangiță nu se lasă păcălită de niciunul dintre cei doi bărbați, dându-le speranțe amândurora, și profită de situație, lăsându-i fiecăruia impresia că e pe cale s-o cucerească.