Grafica computerizată, aeromodelismul și orientarea turistică puse în valoare la Concursul Regional „Tehnologii Express„

Data publicare: Sambata, 02 Iunie, 2018 Total: 1093 accesari

Grafica computerizată, aeromodelismul și orientarea turistică   puse în valoare la Concursul Regional  „Tehnologii Express„

Concursul regional  „Tehnologii Express„ pe sectiunile  de concurs direct, și-a premiat în plan local paricipantii înscriși în concurs. La sectiunea de Orientare Turistică, aflată sub comanda fermă a prof.  ing. Barkasz Daniel, s-au aliniat la start, pe diverse categorii de vârstă,peste 100 elevi, 5 institutii școlare din trei judete : Bihor,Timis și Arad. Clasamentul general a dat căstig de cauză arădenilor, pe echipaje: 1) PC Arad 2) CSO. Mădăras 3) Sc. Gen. Caius Iacob  4) Sc. Gen. Fiscut 5) Colegiul de Artă Arad, 6) Lic Ady Endre-Oradea 6) CS. Timisoara . S-au acordat 40 diplome , dulciuri, pliante și reviste educative.


La sectiunea de Aeromodelism, condus de prof. ing Kass Tiberiu  s-au derulat actiuni  tip de concurs pe simulatoarele aflate în dotarea cercului, 10 elevi fiind  apreciați cu diplome locale de concurs.

La  sectiunea de Grafică Computerizată, coordonată de prof. Joky Czege, au fost prezenti în faza directă peste 60 de elevi în cele 4 zile de concurs, pe toate cele 5 categorii de vârstă, si  s-au acordat 25 de diplome  pentru elevii  merituosi.  Zece elevi premiați vor participa în continuare, alături de echipajele din 15 judete la  faza indirectă, online, faza regională, prin lucrări digitale,trimise spre evaluare și jurizare, în zilele care urmează.

Putem spune în concluzie, că fără un sprijin metodologic și  financiar  adecvat,  cercurile tehnico-aplicative & stiintifice  nu vor avea o reprezentare, pe măsura importantei lor  în planul integrării profesionale si sociale a elevilor  și a tendintelor actuale ,de revigorare  industrială si de dezvoltare tehnologică…din Romania și Europa.