Arădeanul Robert Muresan #95 preia conducerea în Campionatul European BMU

Data publicare: Marti, 15 Mai, 2018 Total: 2345 accesari

Arădeanul Robert Muresan #95 preia conducerea în Campionatul European BMU

În week-endul 11 – 13 mai 2018 pe Circuitul Motorpark România s-au desfășurat etapele 03 și 04 din Campionatul European BMU de Motociclism precum și Campionatul Național al României la motociclism vireză.

 

Este prima etapă ce s-a desfășurat în acest sezon pe teritoriu românesc cu o participare numeroasă la clasele Junori i, 85cc, 125cc, Moto3, 300cc, Formula 600, Formula 1000, SuperSport si SuperBike.

SuperBike 1000

Spectacol total în cursa de duminică unde ploaia care a udat zdravăn circuitul a dat peste cap toate calculele, piloții abordând strategii diferite.


Robert Muresan #95 a plecat din pole position și nu a mai putut fi ajuns de nimeni, în goana sa spre cele 25 de puncte, ba mai mult, Ducati-ul său avănd 16.435 secunde față de locul 2 – VRAJITORU Bogdan #30 care la rândul său a fost aproape ajuns de surpriza etapei, Adrian Teodorescu #73 de la MRM venit pe 3.



 

Martin Choy #77 venit de la Campionatul Mondial de Anduranța a sosit pe locul 4 la peste 28 de secunde în spatele lui Muresan #95, Choy a avut probleme în special pe sectorul 4 al circuitului.

 

Robert Muresan #95 preia conducerea șefiei în Campionatul European BMU cu câteva puncte, iar căzătura spectaculoasă din etapa de sâmbătă l-au costat alte 25 de puncte care ar fi putut aduce un plus recomfortant.

Robi declară: Trebuie în primul rînd să mulțumesc echipei pentru acest rezultat, care a muncit toata noaptea pînă cu 20 de minute de începerea cursei să remedieze problemele motocicletei care s-a avariat serios în cursa de ieri. Au facut un efort deosebit si mi-au livrat motocicleta cu care am caștigat astăzi etapa. Ii felicit pe românii care au pus umărul și au făcut ca podiumul să fie întegral românesc, Vrajitoru si Adrian.