“Drumul Regelui” - Maratonul MTB de Ciclism de la Petriş

Data publicare: Luni, 14 Mai, 2018 Total: 5350 accesari

“Drumul Regelui” - Maratonul MTB de Ciclism de la Petriş

Cea de-a cincea ediție a maratonului de ciclism Drumul Regelui, Marea Unire a cicliștilor, s-a desfășurat la Petriș (Jud. Arad) în 12 mai și a adunat la start 314 concurenți, cărora li s-au alăturat și cei 36 de copii din cursa princiară.

Frumusețea drumului turistic care străbate Creasta Zarandului, la granița dintre Țara Moților și Valea Mureșului, i-a cucerit pe toți participanții, astfel că mediul virtual a fost asaltat rapid de instantanee foto de pe traseul de concurs.

Regele ediției a fost Lucian Logigan, Scott Geiger Team, cel care și în 2017 a cucerit coroana, reconfirmând astfel performanța înregistrată atunci și stabilind un nou record de timp pentru parcurgerea maratonului de 43 de kilometri: 1h38min.

Drumul Regelui a debutat în anul 2014, de Ziua Regalității și este una dintre cele mai populare competiții sportive din vestul țării, dar și unul dintre cele mai spectaculoase trasee de concurs, omologat turistic de către Ministerul Turismului și accesibil pe tot parcursul sezonului ciclist.

Pentru amatorii de drumeții, Valea Petrișului oferă numeroase variante rustice de cazare și o delicioasă cultură gastronomică locală.



Foto: Radu Bulzan