Campionatul Național de Rally Raid

Data publicare: Marti, 08 Mai, 2018 Total: 4585 accesari

Campionatul Național de Rally Raid

Automobilism sportiv-Rally Raid Satu Mare,se pregateste Raliul Aradului KIA 2018


Clubul sportiv NSM Motorsport a fost  timp de 2 zile, vineri- 04 Mai 2018 și sâmbătă- 05 Mai 2018 , gazda  primei etape din Campionatul Național de Rally Raid care a avut loc în Satu Mare. A fost un weekend greu și plin de adrenalină, dar care a adus satisfacții atât organizatorilor cât și concurenților.

 
Evenimentul a fost marcat de spectaculosul accident avut,in seara primei zile de concurs, de echipajul italian Vicenzo Cangi și Paolo Manfredini, care din fericire a avut doar pagube materiale. La final, aceștia au declarat cu zâmbetul pe buze că evoluția lor la Baja Satu Mare a fost una scurtă, iar accidentul ”TARE”. Masina s-a rasturnat,a facut cateva „tumbe”in aer,echipajul a ramas blocat in sistemul de protectie de unde a fost extras fara vatamari corporale doar masina de concurs a devenit ïmpracticabila,echipajul fiind nevoit sa abandoneze aceasta prima etapa.Probele de Rally Raid se desfasoara pe trasee necunoscute concurentilor,acestia primesc Road-Book in momentul plecarii din Start iar orientarea in teren se face prin coordonate GPS.

 
De mentionat este faptul ca au participat,alaturi de arbitri din alte colegii din tara,trei arbitri ai Colegiului FRAS Arad(condus de Egon Zimmerman) – Mircea Balint,Valeriu Furdui si Viorel Musca.       Arbitrii aradeni se pregatesc intens pentru prima etapa a Ralului Aradului KIA 2018 care va avea loc la Arad (Super-speciala pe circuit inchis in centrul orasului) si Probele speciale pe circuitele de la Frumuseni,Sistarovat,Conop-Nadas si Nadas-Barzava. Concursul se va desfasura in zilele de 24-26 Mai dar recunoasterea circuitului de catre concurenti se va face cu doua zile inainte.Mihai Leu-Organizatorul editiei jubiliare cu numarul 10- se afla in febra pregatirii acestui important eveniment sportiv .

 
Dar iata cum arata Clasamentul dupa prima etapa a Campionatului National de Rally Raid –Satu Mare ,multumim organizatorilor pentru comunicat primit .

 

Clasament general :

Locul I : DOMIDE OVIDIU / NISTOR DANIEL , viteza maximă 145 km /h

Locul II : BARBU LAURENȚIU / SPIRIDON PAUL, viteza maximă 105 km/h

Locul III : MAURO SELVATICO / BĂDAN RALUCA viteza maximă 134 km/h

Clasament categoria Auto :

Locul I : DOMIDE OVIDIU / NISTOR DANIEL

Locul II : MAURO SELVATICO / BĂDAN RALUCA

Locul III : CHIPARUȘ MIHAI / GORA VLADIMIR

Clasament categoria SxS:

Locul I : BARBU LAURENȚIU / SPIRIDON PAUL

Locul II : HANGANU MIHAI / LĂZĂRESCU MIHĂIȚĂ

Clasament clasa Promo :

Locul I : DANCU ADRIAN / NISTOR DANIEL

Locul II : VLAD SEBASTIAN / HULEA GABRIEL

Locul III : GOLDSTEIN LUCIAN / BEBEȘELEA ANDREI

Felicităm echipajul GEORGESCU EDUARD / MARINOIU ANDREI pentru debutul în liga profesioniștilor și pentru rezultatele bune obținute.

A consemnat Viorel Musca