Roiul de muşte şi PSD, când miroase treaba mare (OPINII)

Data publicare: Joi, 03 Mai, 2018 Total: 2295 accesari

Roiul de muşte şi PSD, când miroase treaba mare (OPINII)

„Sunt ca şacalii”, îmi spune un prieten. Se referă la PSD, care la Arad „miroase” o problemă şi se aruncă oportunist la pradă. Analizând puţin, cred că prietenul meu nu are dreptate. Şacalul e oportunist şi laş, se apropie parşiv de victima în dificultate, dar instinctul său natural îl face în final util. Şacalul ecologizează, scapă de cadavre, elimină  victimele pe moarte.

Mie PSD-ul mi se pare că a adoptat la Arad strategia roiului de muşte. Cum intră în impas o treabă mare şi importantă a comunităţii, hop şi roiul bâzâitor de muşte al celor de la PSD. Spre deosebire de şacal, muştele se află în treabă. Bâzâie, roiesc, deranjează, încurcă, dar treaba rămâne în esenţă aşa cum au lăsat-o. Dacă era împuţită, pute în continuare.

Orice problemă apare mai ales în municipiu, roieşte PSD-ul, se adună roiul, bâzâie. Încerci să treci dincolo de bâzâit şi nu găseşti, de fapt, nimic. Apare o problemă cu CET, cu deszăpezirea, cu gropile din drumuri, cu salubrizarea, PSD propune şedinţe, comitete, comisii. OK. Te uiţi apoi pentru ce aceste cadre de lucru şi nu vezi nimic. Ultimul exemplu: şedinţă de îndată pentru gunoaiele care put pe străzi. Foarte bine. Aş fi vrut să văd ce soluţie are de fapt PSD, ce proiect de hotărâre, ce act de votat, care ar fi rezolvat situaţia. Nimic. Doar roiul de muşte adunat să se afle în treabă.

Aceeaşi situaţie a gunoaielor, alt bâzâit degeaba. PSD înjură administraţia PNL că au acceptat un contract păgubos cu RETIM. Serios? Între cele 25 de localităţi care au semnat noile contracte sunt şi administraţii controlate de PSD, ca Fântânele sau Livada, sau Nădlac, cu administraţie ALDE. Bunul simţ îl face pe orice om să se întrebe cum poţi să politizezi aiurea un subiect în maniera asta? Cum poţi să ignori propriile probleme? Care sunt de fapt prevederile contractuale care au generat criza gunoaielor? Asta dacă eşti om raţional. Dacă eşti roi de muşte, te hrăneşti din treburile împuţite şi bâzâi degeaba! 


T.B.