Lansarea proiectului „Biblioteca de literatură arădeană de azi”

Data publicare: Vineri, 27 Aprilie, 2018 Total: 1125 accesari

Lansarea proiectului „Biblioteca de literatură arădeană de azi”

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” lansează un nou proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național sub titulatura „Biblioteca de literatură arădeană de azi”.

Proiectul este dedicat scriitorilor și cititorilor și are ca scop punerea în valoare a autorilor de literatură contemporană din Arad, prin promovarea acestora în mediul online. În atingerea acestui scop, proiectul va genera:


Proiectul se va derula timp de aproape șapte luni, în perioada aprilie - octombrie 2018, toate produsele, serviciile și evenimentele realizate în cadrul acestuia urmând să fie gratuite și cu acces liber.

Toate amănuntele legate de derularea proiectului se vor regăsi în pagina oficială de pe site-ul bibliotecii la http://bibliotecaarad.ro/literatura-aradeana, pe pagina de Facebook dedicată, precum și prin intermediul comunicatelor de presă care vor marca fiecare etapă în parte.

Cu această ocazie lansăm un apel către toți cei care sunt parte a scenei literare arădene (autori, editori, critici sau publicul avizat) de a susține și a se implica în prima etapă a acestui proiect: crearea bazei de date cu autorii arădeni contemporani.

Baza de date va fi accesibilă pe platforma de Bibliotecă digitală a instituției de la adresa http://digitizare.bibliotecaarad.ro/lod/s/literatura și are un caracter dinamic, flexibil și deschis, putând fi modificată și completată în mod constant de echipa de implementare a proiectului pe baza bibliografiilor existente dar și a feedback-ului din exterior. Pentru acesta, platforma are un formular de colectare a informațiilor unde cei care doresc să se implice pot aduce completări în baza de date la: http://digitizare.bibliotecaarad.ro/lod/s/literatura/page/colectare. De asemenea, datele adunate vor fi coroborate, pe cât posibil, cu informații adunate direct de la autori. Mai multe detalii pot fi regăsite pe pagina oficială” a precizat Marius Stoica, coordonatorul proiectului.