AFLĂ ce alimente trebuie să EVIȚI ! Ele conțin cele mai multe toxine

Data publicare: Vineri, 27 Aprilie, 2018 Total: 2867 accesari

AFLĂ ce alimente trebuie să EVIȚI ! Ele conțin cele mai multe toxine

Multe dintre alimentele consumate zilnic de om, prezintă un adevarat pericol. AFLĂ care sunt acestea 

Otrăvuri de provenienţă animală se găsesc la PEȘTELE blowfish, care este extrem de otrăvitor, este o delicatesă japoneză. Peștele depozitează otrava tetrodoxina mai ales în ficat şi în ovare. ATENȚIE ! La preparare, aceste organe trebuie îndepărtate complet. Otrava duce la senzaţii de mâncărime, scădere rapidă a tensiunii şi are efect mortal în decursul a 15 minute. 


Multe dintre aceste substanţe sunt pozitive la testele de cancer, unele provoacă malformaţii sau daune de durată ale organelor, la testele efectuate pe animale. Nu se ştie încă cu exactitate în ce măsură aceste rezultate se pot transfera asupra omului. 

Dintre otrăvuri vegetale putem atrage atenția asupra MIGDALELOR AMARE şi a SÂMBURILOR DE FRUCTE care conţin acid cianhidric în formă de compus glicozidic. Enzimele bacteriene din intestinal gros eliberează acid cianhidric. Acesta este resorbit, împiedică enzimele respiraţiei celulare şi paralizează astfel aportul cu energie al celulelor. Creierul şi inima sunt cele mai sensibile. La copii, 5-10 migdale amare pot fi mortale. Migdalele dulci nu prezintă riscuri. Acidul cianhidric compus se găseşte şi în MUGURII DE SOIA dar şi în SEMINȚELE DE IN. La fierbere, acestea trec în apă.

 
De asemenea, VARZA conţine izotiocianate. Acestea împiedică pătrunderea iodului în hormonul glandei tiroide. La persoanele cu hipotiroidism, consumarea de varză poate determina apariţia guşei, scrie csid.ro. 


FOTO: arhiva