Ionel Bulbuc (PNL): Primăria reabilitează clădirea Teatrului Clasic “Ioan Slavici”

Data publicare: Miercuri, 25 Aprilie, 2018 Total: 1151 accesari

Ionel Bulbuc (PNL): Primăria reabilitează clădirea Teatrului  Clasic “Ioan Slavici”

În ședința Consiliului Local Municipal de astăzi a fost aprobat punctul 11 pe ordinea de zi, privind proiectul tehnic al obiectuvului de investiție Reabilitarea clădirii Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad.

           
Ca om de cultură sunt foarte încântat de faptul că a fost aprobată etapa I a proiectului și anume restaurarea și reabilitarea exterioară a clădirii Teatrului. Este o investiție necesară care scoate în evidență preocuparea administrației locale față de cultura arădeană. Această clădire construită în stil neoclasic la sfârșitul secolului XVIII este un simbol, o legătură cu istoria culturală a Aradului.

           
La fel cum s-a investit timp și fonduri pentru restaurarea Filarmonicii Arad care în prezent este una dintre cele mai frumoase săli de concert din România, am convingerea că se va acoda o deosebită atenție și grijă reabilitării Teatrului
Ioan Slavici.

Primul pas pentru modernizarea clădirii a fost făcut deja, a trecut cu succes de votul în Consiliul Local, urmează să ne apucăm de treabă pentru prima etapă a proiectului. Costul investiției va fi acoperit din fonduri de la bugetul local și fonduri europene” declară Ionel Bulbuc, consilier local municipal PNL și președintele Comisiei de Cultură sănătate, învăţământ, familie, muncă, protecţie socială, copii, culte, tineret şi sport.