Şoc în lumea muzicii! AVICII, mort la 28 de ani!

Data publicare: Duminica, 22 Aprilie, 2018 Total: 3336 accesari

Şoc în lumea muzicii! AVICII, mort la 28 de ani!

DJ-ul şi producătorul suedez Avicii, pe numele său real, Tim Bergling, a murit, vineri, la vârsta de 28 de ani. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii artisului.

 

Diana Baron, producătorul artistului, a declarat că Tim Bergling a fost găsit mort în oraşul Muscat, statul Oman. "Anunţăm cu regret pierderea lui Tim Bergling, cunoscut ca Avicii. A fost găsit mort în Msucat, Oman, vineri după-amiază", au transmis cei din staff-ul lui DJ Avicii.

Familia acestuia s-a declarat devastată şi a cerut presei să-i respecte nevoia de intimitate. Publicul românesc a avut ocazia să-l asculte pe DJ Avicii la festivalul Untold în 2015.

Pentru Tim Bergling, totul a început când şi-a dat seama că nu va reuşi niciodată să cânte la chitară pe cât de bine şi-ar fi dorit. Un prieten i-a arătat un program computerizat de prelucrare de muzică şi tânărul a fost cucerit pe loc. În 2008 a câştigat o competiţie de producţie muzicală şi şi-a lansat cariera sub numele de DJ Avicii, cuvânt care înseamnă în budism cel mai de jos nivel al iadului . În 2011, melodia “Levels” îl propulsa în muzica mainstream şi făcea din el un star mondial.

Ritmate şi pline de energie, melodiile sale sunt nelipsite din playlisturile posturile de radio din toată lumea. Succesul uriaş al acestora a făcut din artistul suedez primul DJ electro-dance care a pornit în turneu în toată lumea, cu zeci sau sute de mii de fani în delir. Aşa s-a întâmplat şi în 2015, la festivalul Untold de la Cluj.






În anul 2016, Avicii a anunţat că se retrage din activitatea muzicală, iar ultimul său concert a fost susţinut la Ushuaia Ibiza Beach Hotel. A lansat două albume de studio, unul în 2013, iar altul în 2016. Avicii a fost, de asemenea, votat pe locul 3 în Topul anual al revistei DJ Magazine în 2012, iar în 2013 a primit două nominalizări la premiile Grammy.