Iustin Cionca (PNL): Comuna Birchiş are un primar competent, preocupat de dezvoltarea comunităţii

Data publicare: Joi, 19 Aprilie, 2018 Total: 1305 accesari

Iustin Cionca (PNL): Comuna Birchiş are un primar competent, preocupat de dezvoltarea comunităţii

„Eforturile administraţiei PNL din comuna Birchiş sunt cunoscute în comunitate. Unul dintre cele mai importante proiecte accesate de primăria comunei Birchiş îl reprezintă modernizarea şi asfaltarea DC 78-Căpâlnaş – limită judeţ Timiş, spre Făget, (aproximativ 9,5 km), proiect depus prin Planul Naţional de Dezvoltare Locală, cu o valoare de 7 milioane de lei.

În strategia de dezvoltare a comunei sunt cuprinse proiecte de modernizare a principalelor instituţii locale. La ora actuală au loc lucrări de reabili¬tare şi modernizare a sediului Primăriei. Valoarea lucrărilor este de 800.000 lei, banii fiind alocaţi de administraţia locală, la care se adaugă şi o contribuţie a Consiliului Judeţean. Administraţia judeţeană sprijină Birchişul şi în modernizarea trotuarelor, pentru a da comunei un aspect modern, european. „Ne dorim o creştere uniformă a condiţiilor de viaţă în fiecare localitate din judeţ. Birchişul reprezintă o comunitate mică, dar harnică, cu un primar gospodar şi e normal să sprijinim proiectele comunei, în măsura în care putem să o facem. Apreciez activitatea administraţiei locale, care se încadrează perfect în mesajul liberal «Prin noi înşine!»”, a afirmat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Administraţia locală a sprijinit reabilitarea şi modernizarea celor trei cămine culturale din comună, a instituţiilor de învăţământ dar şi a lăcaşelor de cult, cu sume din bugetul local.

La ora actuală, Primăria comunei Birchiş se află în faza de proiectare a unui teren multifuncţional, valoarea investiţiei fiind de 300.000 lei.

Prin Grupul de Acţiune Locală, Primăria cumpără un buldoexcavator în valoare de 90.000 euro.

„Birchiş este o comună mică, dar dorim să oferim condiţii cât mai bune pentru fiecare cetăţean. Sunt adeptul autogospodăririi, iar achiziţionarea unui buldoexcavator ne va ajuta să rezolvăm prin forţe proprii anumite lucrări în comună, începând cu întreţinerea drumurilor”, a declarat Ioan Guţu, primarul comunei.