Al şaselea vot negativ pentru parcarea subterană din Piaţa Avram Iancu

Data publicare: Luni, 16 Aprilie, 2018 Total: 1398 accesari

Al şaselea vot negativ pentru parcarea subterană din  Piaţa Avram Iancu

Nu mai există motiv de amânare, decât dorinţa de a bloca!”Aceasta este concluzia la care a ajuns primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, după ce actualizarea studiului de fundamentare privind decizia de concesionare a proiectului „Amenajare parcare subterană Piața Avram Iancu din Municipiul Arad” a fost din nou respinsă de consilierii PSD-ALDE.

Aceştia au solicitat încă de de începutul şedinţei extraordinare de luni 16 aprilie 2018, retragerea punctului de pe ordinea de zi, invocând necesitatea unui punct de vedere din partea Ordinului Arhitecţilor din România cu privire la acest proiect.

Cu puţin timp înainte de începerea şedinţei, Primăria Municipiului Arad a primit răspuns din partea Ordinului Arhitecţilor din România,  căruia i-a dat citire edilul Falcă. “Salutăm demersul Consiliului Local de reamanejare a spaţiului public cu integrarea parcării subterane.” Conform legii "Ordinul Arhitecţilor nu se va putea pronunţa în ceea ce priveşte soluţiile propuse prin documentaţia tehnică aferentă proiectului  si recomandă ca acestă analiză să fie realizată de arhitecţi şi echipe interdisciplinare contractate în acest sens”.  Materialul a fost trimis la filiala arădeană a Ordinului, care la rândul ei spune că a susţinut de la bun început demersul Consiliului Local care vizează amenajrea parcării, iar membrii ei recunosc că nu este de competenţa lor să analizeze soluţiile tehnice propuse.  

Nici acest răspuns oficial, nici cele 5000 semnături adunate într-o singură săptămână de la arădeni, nu au fost suficient de convingătoare pentru consilierii PSD-ALDE încăt să dea vot favorabil proiectului.

Nu aveţi nicio intenţie să votaţi proiectul.  Blocati, blocati că oamenii vor afla. Nu mai există motiv de amânare decât dorinta de a bloca. Nu cred că azi mai puteţi convinge pe cineva că aţi fost foarte interesaţi şi foarte loiali cu privire la acest proiect. a concluzionat primarul Gheorghe Falcă.