Primăria Arad a scos la licitaţie gazonul pentru Stadionul UTA

Data publicare: Vineri, 13 Aprilie, 2018 Total: 8357 accesari

Primăria Arad a scos la licitaţie gazonul pentru Stadionul UTA

Miercuri, 11.04.2018,  s-a scos la licitatie  prin publicarea  în SEAP, montarea gazonului pe stadionul Municipal „Francisc Neuman” având ca numar de anunt 184341, Termenul limita de depunere a ofertelor este 16.05.2018.

 

Pentru proiectul de investiție Amenajare gazon, instalație de încălzire și instalație de irigare la Stadionul Municipal – Francisc Neumann au fost eliberate Certificatul de urbanism nr. 453/10.03.2016  și Autorizația de construire nr.184/02.03.2017.

Aşadar, Primăria Arad a scos la licitaţie lucrarea gazonul de pe viitoarea arenă a municipiului, cu toate că CNI (Compania Naţională de Investiţii) ar trebui să facă această investiţie, însă până în acest moment, n-au făcut niciun demers pentru a demara procedurile de licitaţie pentru gazon, cu toate că au fost alocaţi de către guvernul Cioloş, 2,5 milioane de euro pentru această investiţie. 

 


 

În acest scop, se propune realizarea următoarele lucrări:

-         Teren de fotbal, 9.840 mp – pentru competiții de divizia A și meciuri internaționale, conform normelor FIFA, UEFA, FRF, format din două zone distincte:

-         spațiu de joc cu suprafață gazonată - 8.311 mp.

-         zonă perimetrală acoperită cu gazon artificial – 1.529 mp

 

La capitolul Finisaje se solicita:

-         spațiul de joc cu gazon de înaltă calitate

-         suprafața tehnică destinată încălzirii jucătorilor cu gazon artificial

-         zona destinată băncilor de rezervă și băncii pentru oficiali

-         sistem de drenaj

-         sistem de încălzire electrică pentru utilizarea suprafeței de joc pe timp nefavorabil

-         sistem de irigat automatizat

Referitor la platformă amplasare bănci se solicita : Platforma de beton armat se va finisa cu gazon artificial și va fi prevăzută perimetral cu ziduri de sprijin și scări.




Referitor la irigarea gazonului si la drenaj se solicita urmatoarele:

-         Bazinul de apa se va construi subteran și va găzdui grupul de pompe și celelalte dotări ce alimentează și controlează sistemul automatizat de irigare.

-         Sistemul de drenaj al terenului de sport se va realiza cu drenuri transversale, cu tuburi riflate deversate în cămine de colectare laterale terenului. Din colectorul de drenuri, o pompă de bașă submersibilă va umple bazinul de retenție  utilizat pentru irigarea suprafeței de joc. O conductă de preaplin va deversa surplusul în canalizarea pluvială.

-         În zona băncilor de rezervă, apa pluvială se va colecta prin trei guri de scurgere cu gardă de apă și va fi condusă în colectorul perimetral de pe latura dreaptă a terenului.

-         Instalații de irigare vor fi alimentate din surse de apa provenită din drenaje precum şi din două puțuri de apă de minim Ø160 mm conectate la un bazin de depozitare de minim 80 mc.

Durata de executie a lucrarilor va fi de 4 luni de la data predării amplasamentului / a ordinului de începere a lucrărilor iar garantia oferită lucrărilor va fi de 2 ani de la data semnării procesului verbal de recepţie a lucrărilor.

 

Mentionăm că toate datele tehnice care se referă la etapele şi condiţiile impuse  realizării terenul de joc şi anexe sunt prevăzute în proiectul tehnic şi detalii de execuţie a lucrărilor de amenajare gazon, instalaţie de încălzire şi instalaţie de irigare stadion UTA Arad  care însoţeşte caietul de sarcini al licitaţiei.

 

 

A consemnat Viorel Muscă