Delegație importantă condusă de Ambasadorul Italiei în vizită la CCIA Arad

Data publicare: Joi, 12 Aprilie, 2018 Total: 1792 accesari

Delegație importantă condusă de Ambasadorul Italiei în vizită la CCIA Arad

Președintele CCIA Arad, Gheorghe Seculici a primit miercuri vizita Ambasadorului Italiei în România, Excelența Sa, Marco Giungi și a unei importante delegații. Din delegația italiană au făcut parte: directorul Biroului Economic și Comercial, Nicoletta Fioroni și dr. Massimo Gelmetti din partea Ambasadei, directorul Institutului Italian de Cultură, prof. Ezio Peraro, președintele și directorul Organizației Patronale a Investitorilor Italieni, ing. Giovanni Villabruna și dr. Rocco Ferri, președintele Camerei de Comerț Italiene pentru România, dr. Roberto Musneci.

 

Salut vizita efectuată de delegația italiană condusă de Ambasadorul Italiei, Excelența sa, Marco Giungi. Am discutat foarte concret mai multe probleme de interes economic pentru ambele părți. Italia este unul dintre principalii parteneri economici ai României, dar și ai județului Arad, atât prin prisma schimburilor comerciale, cât şi prin cea a investiţiilor efectuate. Prima societate cu capital Italian a fost înființată în Arad în 1991 și funcționează și astăzi. În Arad sunt înregistrate 1.618 societăţi cu capital Italian, deținând o pondere de aproximativ 22% din capitalul total investit de societățile cu capital străin. Pe de altă parte, cetăţenii români reprezintă cea mai numeroasă comunitate străină din Italia. Este firesc și în interesul ambelor părți să intensificăm și să perfecționăm colaborarea cu partea italiană”, declară președintele Gheorghe Seculici.



 

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad a fost reprezentată de președintele Gheorghe Seculici, de vicepreședintele acesteia, dr. Roberto Sperandio și de dl. Ionescu Aurel, membru al Colegiului de Conducere al CCIA Arad. Discuțiile s-au axat pe oportunitățile de colaborare în viitor, având în vedere două aspecte importante care afectează atât pozitiv relaționarea (aportul italian semnificativ în județul Arad), cât și negativ (lipsa forței de muncă din întreaga Regiune de Vest). În intervenția sa, președintele CCIA Arad a pus accent pe unul dintre obiectivele importante ale mandatului său: dezvoltarea activităților economice de la Expo Arad și posibilitățile de colaborare cu partea italiană pe acest segment.