Începe reabilitarea celui mai distrus drum judeţean!

Data publicare: Marti, 10 Aprilie, 2018 Total: 1079 accesari

Începe reabilitarea celui mai distrus drum judeţean!

Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, semnează astăzi contractul de execuţie a lucrării de modernizare a drumului judeţean între Neudorf şi limită de judeţ Timiş! Asta înseamnă că până la mijlocul lunii mai utilajele vor lucra la modernizarea celui mai distrus drum judeţean!   

Valoarea lucrărilor este de aprox. 5,8 milioane lei. Durata de execuţie este de 12 luni. Pentru drumul acesta judeţean au fost prevăzute diferite tipuri de consolidări şi reabilitări care nu s-au mai realizat din anul 1969!

„Lucrările vor începe în prima parte a lunii mai. Reabilitarea acestui drum rezolvă una dintre marile probleme ale judeţului, legătura dintre Valea Mureşului şi judeţul Timiş, respectiv accesul mai uşor la autostradă. Am spus că avem o strategie pentru modernizarea drumurilor din judeţul nostru şi ea începe să producă efecte de anul acesta. Ne-am propus să modernizăm 300 km de drum judeţean, majoritatea din proiectele câştigate de Consiliul Judeţean, dar vom realiza lucrări şi din resurse proprii. Vă reamintesc că zilele trecute, în şedinţa de Consiliu Judeţean, am alocat din rezerva bugetară suma de 39 de milioane de lei pentru modernizarea drumului Gurahonţ-Dieci-Buteni şi tot din rezerva bugetară am alocat fondurile necesare modernizării drumului Pecica-Turnu. Pe drumul Arad-Şiria-Pâncota-Buteni suntem în curs de realizare a proiectului tehnic şi sper ca anul acesta să începem lucrările de modernizare şi acolo. Vom avea lucrări importante în judeţ!” – a declarat vicepreşedintele Sergiu Bîlcea.