Teodor Meleşcanu, despre Arad: „un oraş cu probleme de dezvoltare”

Data publicare: Vineri, 06 Aprilie, 2018 Total: 1530 accesari

Teodor Meleşcanu, despre Arad: „un oraş cu probleme de dezvoltare”

Prezent la Arad pentru a primi titlul de Doctor Honoris Causa, Ministrul de externe al României, Teodor Meleşcanu, s-a întâlnit cu această ocazie, cu liderul ALDE Arad, Eusebiu Pistru, dar şi cu presa locală, în cadrul unei conferinţe la care a fost prezent şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

 

Arădean de loc, Teodor Meleşcanu a ţinut să precizeze faptul că în scurta sa revenire acasă, a constatat faptul că Aradul a devenit un oraş cosmopolit dar, din păcate, spune el, "Aradul a rămas în urma celorlalte municipii din zona noastră, este un oraş care se confruntă cu foarte multe probleme de infrastructură, dar mai ales de dezvoltare şi atragere de investiţii străine în această zonă

 

Este păcat, ţara zărandului este o zonă frumoasă şi ar trebui să aducem investitoti aici, iar cetăţenii să poată lucra aici şi nu să plece în alte ţări"

 

Teodor Meleşcanu, contrazis de statistici!

 

Afirmaţiile ministrului Teodor Meleşcanu a lăsat mască întreaga suflare din sală însă cei mai surprinşi de aceste afirmaţii păreau a fi Călin Popescu Tăriceanu şi Eusebiu Pistru(vezi VIDEO) şi asta pentru că Aradul este cunoscut la nivel naţional ca fiind unul dintre principalele motoare economice ale ţării.

 

În anul 2016, revista FORBES România plasa Aradul pe un onorant loc 7 din 40, în topul celor mai propice oraşe în care să dezvolţi afaceri, fiind întrecut doar de Bucureşti, Cluj, Timişoara, Oradea Constanţa şi Braşov.

 

Tot în 2017, Săptămâna Financiară plasa Aradul în topul judeţelor în care se derulează cele mai mari cifre de afaceri cifre de afaceri din ţară:  Ilfov (80 de miliarde lei în anul 2016, în creştere cu 12 miliarde lei faţă de anul precedent, când cifra de afaceri era de 78 miliarde lei), Timiş (53 miliarde lei), Argeş (51 miliarde lei), Cluj (46,3 miliarde lei), Braşov (42,6 miliarde lei), Constanţa (41,4 miliarde lei), Prahova (39,1 miliarde lei), Arad (28,1 miliarde lei), Mureş (27,3 miliarde lei) şi Sibiu (27 miliarde lei).


Aradul ocupă un onorant loc 8, cu menţiunea că este unul dintre oraşele cu o populaţie net inferioasă ca număr, primelor clasate în top.


Totodată, terenurile agricole din judeţul Arad au fost la mare căutare în 2017, judeţul nostru fiind plasat de către Ministerul Agriculturii pe locul secund la nivel naţional, în ceea ce priveşte numărul tranzacţiilor cu terenuri agricole. Acestea au fost cumpărate în cea mai mare parte de către investitori care au ca obiect de activitate agricultura.


Printre altele, Aradul este primul şi singurul oraş care a început să emită certificate de urmabism online iar conceptul a devenit în scurt timp un adevărat succes. În mai puţin de 3 luni de zile, au fost eliberate online 393 autorizaţii de construcţii şi 570 certificate de urbanism, semn că în Arad nu doar că se construieşte, dar arădenii sunt receptivi la "nou".


Ca o confirmare a statisticilor pe domeniile de activitate, în 2017, GfK a plasat Aradul pe locul 8, în ceea ce priveşte puterea de cumpărare a cetăţenilor, la nivel naţional.