Să învăţăm să scriem şi să citim cu Beni(i)amin Vărcuş!

Data publicare: Miercuri, 04 Aprilie, 2018 Total: 1336 accesari

Să învăţăm să scriem şi să citim cu Beni(i)amin Vărcuş!

Pe principiul de tristă amintire "să învăţăm să numărăm cu Roberta Anastase", vă propunem de această dată "să învăţăm să scriem, cu Beniamin Vărcuş  "! Dacă Robertei Anastase îi ieşeau la numărătoare mai multe voturi decât deputaţi şi senatori prezenţi în sală, consilierului local PSD, Beniamin Vărcuş, "îi dă cu virgulă" scrisul şi cititul în limba română.

 

Zilele trecute, Ghidul Arădean publica un articol în care era prezentată situaţia actuală în interiorul ALDE Arad, cum încep membrii taberelor Pistru şi Galiş să îşi ascută săbiile, furcile şi topoarele, pentru o eventuală confruntare.

 

Citeşte articolul de la care a pornit totul: La ALDE Arad, nu mai curge lapte şi miere. Liberalii roşii se revoltă împotriva liberalului galben, Eusebiu Pistru

 

Articolul a fost citit şi de către Beniamin Vărcuş- acest "latră dar nu muşcă", din Consiliul Local Arad, care după scurta lectură a avut o singură concluzie: "membri se scrie cu un singur i atunci când este nearticulat". 

 

Totuşi, Beny nu s-a lamentat la atât şi aducându-şi aminte că Ghidul Arădean a fost singurul portal de ştiri care s-a sesizat atunci când el, în calitate de proaspăt şef al Poştei din Arad a transformat petrecerea angajaţilor într-o paranghelie de partid a ţinut să arunce câteva săgeţi asupra redacţiei şi a autorului articolului.

Citeşte şi articolul Sindrofie PSD pe bani publici! Cam în asta a fost transformată Ziua Poştei Române la Arad


La jigniri şi ameninţări venite din direcţia politicienilor suntem imuni deja. Cât despre faptul că "membri se scrie cu un singur i atunci când este nearticulat", suntem perfect de acord. Numai că Vărcuş nu a căscat bine ochii şi probabil citind printre rânduri, a omis faptul că "membri" în contextul  "... o mulţime de feţe noi- membrii "taberei Pistru", se scrie cu doi "i" întrucât cuvântul este articulat.

 

Totuşi nu putem trece cu vederea faptul că Beny al nostru, uns de partid în fruntea Poştei din Arad şi ocupând un scaun de consilier local, nu are habar când un cuvânt este articulat sau nu.

 

Teoretician-nevoie mare, Vărcuş se împiedică de practică, încercând să ne dea cu teoria în cap!


A greşi este omeneşte şi admitem faptul că uneori, din grabă, oboseală sau neatenţie se pot strecura greşeli de editare în text, chiar şi în urma corecturilor premergătoare publicării. Totuşi, de aici şi până la a face pe deşteptul într-un domeniu pe care nu îl stăpâneşti e cale lungă iar faptul că un consilier local "corectează " după bunu-i plac limba română, aduce aminte de vorba aceea românească: "mai bine taci să laşi impresia că eşti prost decât să deschizi gura şi să înlături orice dubiu".


Dar dacă tot a luat la împins vagoane cuvântul "membri" iar cu explicaţiile gramaticale şi punerea acestora în practică s-a cam încurcat, Beniamin Vărcuş ar putea să explice arădenilor de ce membrii partidului (cu doi de "i", că e articulat) din care face  parte, votează constant împotriva arădenilor şi a Aradului?


De ce membrii PSD-ului din Arad, ajunşi printr-o tristă conjunctură consilieri locali, au votat împotriva parcării subterane din parcul Avram Iancu, când Aradul este sufocat de maşini şi duce o lipsă acută de locuri de parcare? De ce consilierii judeţeni ai PSD au votat impotriva achiziţiei de aparatură pentru depistarea cancerului, când Aradul este fruntaş în ţară, când vine vorba de numărul bolnavilor de cancer? Ce căutau membrii propriului partid la petrecerea poştaşilor din Arad, dacă nu lucrează la Poştă şi cum se face că mai toti membrii PSD Arad sunt aciuiţi prin funcţii publice pentru care nu au niciun fel de pregătire şi pe care singurul lucru care îi recomandă este carnetul de membru de partid?