USR Arad cere montarea unor semafoare inteligente pe DN 7, în cartierul Gai

Data publicare: Marti, 03 Aprilie, 2018 Total: 1010 accesari

USR Arad cere montarea unor semafoare inteligente pe DN 7, în cartierul Gai

USR Arad s-a adresat, prin intermediul unei interpelări formulate de deputatul Sergiu Vlad către Ministrul Transporturilor și Primăria Arad, solicitând măsuri pentru creșterea siguranței și confortului celor care locuiesc aici: semafoare inteligente dotate cu radar, noi treceri pentru pietoni și remedierea carosabilului afectat de lucrările de canalizare.


Echipa din Arad a Uniunii Salvați România s-a întâlnit în cursul săptămânii trecute cu un grup de locuitori ai cartierului Gai, care ne-au împărtășit principalele probleme cu care se confruntă. Printre acestea s-au remarcat cele privitoare la traficul de pe DN 7, care taie în două cartierul și care pune probleme  mari celor din zonă.

În urma discuțiilor, o soluție simplă, care poate fi aplicată imediat, constă în montarea a două semafoare suplimentar, în apropiere de extremitățile cartierului. Acestea, împreună cu cel existent deja, trebuie dotate cu aparat radar, care să comute automat semaforul pe culoarea roșie, în cazul în care se apropie autovehicule cu viteză peste cea legală. Măsura a fost implementată cu succes în localitatea Nădlac, tot pe DN 7 și a redus semnificativ numărul accidentelor din zonă.


Alte măsuri cerute de locuitorii din Gai sunt înființarea unor treceri pentru pietoni suplimentare, precum și semnalizarea corespunzătoare a acestora. Totodată, se impune repararea drumului în zonele în care, ca urmare a lucrărilor de introducere a canalizării, asfaltul s-a lăsat, astfel că mașinile de mare tonaj produc vibrații semnificative, afectând clădirile din apropiere.

Despre această iniţiativă a vorbit Sergiu Vlad, deputat USR Arad: ”Ne-am adresat atât Ministerului Transporturilor, cât și Primăriei Arad.Am avansat soluții la problemele cetățenilor din Gai care nu costă mult și sunt eficiente. Semafoarele cu radar, care ar contribui la reducerea semnificativă a vitezei de deplasare în zonă și implicit la creșterea siguranței pentru arădeni, pot fi montat cu un cost de până în 100.000 de euro. Nici trasarea unor treceri pentru pietoni și reparațiile la carosabil nu costă foarte mult. Trebuie doar ca administrația centrală și cea locală să vrea să ajute cetățenii. Cerem așadar, atât PNL cât și PSD, să cheltuie mai puțini bani pentru petreceri și măsuri populiste și să fie mai atenți la nevoile contribuabililor. Nepăsarea celor care ne conduc și care a dus la pierderi de vieți, nu mai poate fi acceptată.