Strigătul de disperare al unei mame din Confecţii: „ Romii distrug totul! Ne este frică să mai lăsăm copiii la joacă!”. Locuitorii din zonă, obişnuiţi să fie prădaţi!

Data publicare: Vineri, 30 Martie, 2018 Total: 6254 accesari

Strigătul de disperare al unei mame din Confecţii: „ Romii distrug totul! Ne este frică să mai lăsăm copiii la joacă!”. Locuitorii din zonă, obişnuiţi să fie prădaţi!

Ceeea ce ar fi trebuit să reprezinte o oază de relaxare pentru copiii, părinţii şi bunicii care locuiesc în blocurile şi aşa prea înghesuite, din cartierul Confecţii, locul a ajuns un real pericol pentru locuitorii din zonă. Ne referim aici la spaţiile de joacă din cartierul Confecţii, special amenajate de către Primăria Municipiului Arad, care în loc să dea o pată de culoare cartierului, au ajuns să completeze peisajul dezolant în care se află.

 

O mamă care locuieşte în zonă şi care din motive lesne de înţeles a dorit să rămână anonimă, ne-a semnalat faptul că pe zi ce trece, locul de joacă din faţa blocului este vandalizat şi că acum, leagănele, balansoarele,  topoganul şi băncile reprezintă un adevărat pericol pentru cei mici.

 

Mai mult, odată cu lăsarea serii, oamenilor le este teamă să iasă din locuinţă de teama celor care, spun ei, fură, sparg şi vandalizează tot ce le iese în cale.


De vină pentru întreaga situaţie ar fi romii care locuiesc în zonă şi care, spun locuitorii, nu au pic de respect faţă de ceilalţi locuitori ai cartierului.

 

Aşa arată un parc pentru copii, în zona Confecţii, distrus de romi. În fiecare seară se sparge câte o maşină, se fură din scări de bloc...tot distrug. Sperăm să se facă ceva, că aşa nu se mai poate”  sună strigătul de disperare al L.A., cea care ne-a semnalat întreaga situaţie şi care alături de mesaj a ataşat mai multe fotografii.

Scânduri rupte, cutii de carton, cioburi de sticlă, mucuri de ţigarete şi PET-urile de bere sunt doar o parte dintre elementele care şi-au găsit locul printre balansoarele şi topoganele distruse şi care întregesc tristul peisaj.

Dacă o parte din mobilierul parcului a fost vandalizat, cea mai mare parte lipseşte cu desăvârşire, ca şi cum nu ar fi existat niciodată! Mesele de Ping-pong, un topogan, două leagăne, grinzile de delimitare a gropii de nisip  dar şi elemente de plasă ce alcătuiau gardul împrejmuitor, au dispărut ca prin minune! 

 

Drama unor oameni, obişnuiţi să fie prădaţi!

 

A doua zi, un reporter al Ghidului Arădean s-a deplasat la faţa locului pentru a aduna mai multe informaţii. Aşa am ajuns să stăm de vorbă cu două doamne care locuiesc lângă locul de joacă distrus de romi şi care au făcut mărturii de-a dreptul halucinante!
 

"Eu ce să mai zic, că-s bătrână. Stau aici, la casă...Intră(romii) peste noi în curte. Îi prind, ii dau pe uşă afară, le spun să nu mai vină, dar tot sar gardul şi intră prin spate. Seara băgăm bicicleta în casă, găleţi, tot ce avem prin curte trebuie băgat, că dacă nu, dispar(...) Îi ştim care sunt, aici, în blocul ăsta de romi, dar ce poţi să le faci, că dacă îi dai la poliţie, nu le face nimic şi numai ţi-i urci în cap" ne-a mărturisit femeia, trecută de prima tinereţe,  resemnată parcă.

 

"Mie imi fură preşul din faţa uşii. Înainte mai cumpăram preşuri frumoase, mai scumpe, dar acum dacă veniţi la mine, nici nu am preş. Oricum îl fură dacă îl vede nou. Le-am spus şi copiilor să închidă uşa la apartament tot timpul că sunt în stare să intre peste tine în casă. Locul ăsta de joacă degeaba îl reface Primăria, că în câteva zile iar va fi distrus." ne-a mărturisit o altă femeie, amuzată de faptul că cineva s-a gândit să o întrebe despre aceste lucruri, de altfel normale pentru ea.

 

În speranţa că autorităţile competente se vor autosesiza, ataşăm articolului o serie de fotografii de la faţa locului, desprinse parcă din peisajul oraşului Cernobâl, care ilustrează starea jalnică în care a ajuns locul de joacă din cartierul Confecţii.