Familia regală cere statului român despăgubiri pentru fondul forestier de la Săvârşin

Data publicare: Vineri, 30 Martie, 2018 Total: 1290 accesari

Familia regală cere statului român despăgubiri pentru fondul forestier de la Săvârşin

Casa Regală se constituie parte vătămată într-un proces şi cere statului român daune pentru că nu îi permite să exploateze pădurile pe care le are în proprietate.

 

Toate cele cinci fiice ale regelui Mihai au deschis un proces împotriva Ministerului Apelor şi Pădurilor la tribunalul Oradea iar cei care se vor pronunţa în acest caz sunt magistraţii Curţii de Apel Oradea


Procesul a fost deschis cu mult timp în urmă, de Majestatea sa Regele Mihai iar acum este continuat de moştenitoarele sale, principesele Margareta, Elena, Sofia şi Maria.

 

Potrivit dosarului înscris la tribunal, statul român ar trebui să plătească familiei regale suma de  244.803,98 lei plus domânzile aferente, cu titlu de compensaţii reprezentând contravaloarea produselor de masă lemnoasă pe care, în calitate de proprietari, nu le pot recolta pentru suprafaţa de pădure de 1083,4 hectare, administrate de Ocolul Silvic Regal Săvârşin în anul 2015.

 

Primul iar primul termen a fost fixat pentru 2 mai însă se anunţă a fi un proces anevoios. Rezultatul acestui proces ar putea creea un precedent având în vedere că familia regală deţine şi alte fonduri forestiere în judeţele Prahova şi Braşov de care nu se poate atinge.