Arena „Motorul” – stadiul lucrărilor văzut prin obiectivul foto

Data publicare: Joi, 29 Martie, 2018 Total: 6109 accesari

Arena „Motorul” – stadiul lucrărilor văzut prin obiectivul foto

Primăria Municipiului Arad a lansat anunțul de licitație pentru achiziția de tribune mobile, cu un total de 2.500 de scaune, pentru patru baze sportive, suma pusă la bătaie fiind de 630.252 lei. Aceste tribune vor fi amplasate pe stadionul „Motorul” – două tribune a câte 336, respectiv 480 de locuri – stadionul „Șega” – o tribună cu 276 de locuri -, stadionul din Sînicolaul Mic – o tribună cu 890 de locuri – și baza Gloria – o tribună cu 518 locuri.


În documentarea foto de miercuri, 28 martie, am constatat că lucrările de amenajare a suprafeţei de joc avansează.


Gardul de protecţie este montat aproape pe tot perimetrul terenului ,dar este mult mai înalt decţt cel anterior. Se excavează şi se sapă şanţurile în care vor veni montate coloanele de preluare a apei de drenaj. Buldozerele adaugă pietriş acolo unde se impune şi nivelează suprafaţa, urmând ca apoi sa  compacteze stratul de piatră spartă. Fosta tribună a galeriei UTA-ei va fi înlocuită cu una nouă cu o capacitate mai mare, care ar urma să fie destinată pentru galeria oaspeţilor. Galeria suporterilor UTA Arad va ocupa loc în spatele porţii de la tabela de marcaj, cel puţin aşa se intenţăonează. Spaţiul „băncilor tehnice” a fost regândit .


Se preconizează că în săptămâna viitoare firma ISCHEA din Galaţi, cea care va monta covorul sintetic, va prelua lucrarea de la Primaria Arad, urmând a se ocupa efectiv de următoarele faze premergătoare montării suprafeţei de joc, aşa cum sunt prevăzute în Caietul de sarcini al licitaţiei. Astfel, este prevăzut ca beneficiarul să pună la dispoziţie suprafaţa pe care se va monta gazonul artificial, la stadiul de piatră spartă concasată şi compactată la o densitate de 95%.


Gazonul artificial(sintetic) va fi monofilament-8.000 mp şi va fi format din fire individuale, în două nuanţe de verde, care va arăta identic cu gazonul natural şi va fi realizat din polietilenă ce nu zgârie(nu arde) pielea jucătorilor la contactul cu iarba. "Sinteticul" va fi de dimensiunea 105/68 M şi este conceput să reziste de la o temperatura de – 35 grade Celsius până la temperaturi de plus 60 grade C. Inălţimea firului de iarbă artificială va fi de 60 mm şi va fi realizat în segmente din 2(două) tonuri de verde. Ca şi componente ale gazonului artificial sunt Nisip cuarţos şi Granule termoplastice, ce nu vor elibera substanţe volatile şi nu vor produce mirosuri iritante.


Montajul gazonului sintetic se va realiza pe un Strat suport final de piatră spartă (de 0-8mm) care va avea grosimea de 2 cm şi va fi pregătită pe o suprafaţă de 8.000 mp de către furnizorul gazonului sintetic(inclusiv compactarea şi înclinarea). Pe acest strat va fi montat Material Antishock cu drenaj(strat de baza elastic prefabricat, amortizant şi drenat, complet acoperit cu polimeri speciali. Acest strat va asigura o deformare optimă a sistemului. Substratul va avea o grosime de minim 23 mm şi va fi prevăzut cu caneluri care facilitează drenajul apei chiar şi în timpul ploilor de densitate puternică. Canelurile efectuează un drenaj orizontal al apei de ploaie(geo-drenaj) care apoi este evacuat în canalele perimetrale prefabricate. Garanţia acordată va fi de minim 5 ani.


Considerăm că undeva prin luna mai, va putea fi organizat primul meci pe arena modernizată ” Motorul” din Aradul Nou.

 

A consemnat+FOTO: Viorel Musca