Gripa a răpus o fetiţă de doar patru ani, din Arad

Data publicare: Miercuri, 28 Martie, 2018 Total: 1900 accesari

Gripa a răpus o fetiţă de doar patru ani, din Arad

Sezonul gripei este departe de a fi încheiat iar virusul pare a fi din ce în ce mai periculos. Până în prezent, în România au fost înregistrate 120 decese cauzate de virusul gripal iar la nivelul judeţului Arad, şapte persoane şi-au pierdut viaţa, în urma complicaţiilor apărute.

 

Ultima victimă, o fetiţă de doar patru ani a cărei organism a cedat în lupta cu necruţătorul virus.

Micuţa fusese internată la secţia Pediatrie II a Spitalului Clinic Judeţean Arad încă din data de 21 martie. În urma consultaţiei medicale s-a stabilit că starea sa precară de sănătate se datorează unei bronhopneumonii cu insuficienţă respiratorie acută. În plus, copila  suferea de parapareză flască şi hidrocefalie operată. În urma analizelor medicale efectuate, a fost confirmat şi diagnosticul Gripei Virale de tip A.

 

Pentru că nu răspundea la tratament iar starea de sănătate a fetiţei de patru ani se înrăutăţea pe zi ce trecea, medicii arădeni au decis ca aceasta să fie transferată la spitalul   Louis Ţurcanu din Timişoara.

 

Din păcate, organismul copilei a cedat sub povara atâtor complicaţii medicale, a intrat în stop cardiorespirator iar medicii timişoreni nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

 

Fetiţa decedată, asemeni celorlalte şase vecitme din judeţul Arad, nu era imunizată antigripal.

Vă reamintim că din cauza numeroaselor cazuri de gripă înregistrate la nivelul judeţului, Spitalul Clinic Judeţean Arad, menţine în continuare starea de carantină, pentru a proteja pacienţii internaţi şi a reduce pe cât posibil, riscul de contaminare a acestora, cu virusul gripal.