O nouă amânare pentru pasajul de la CET

Data publicare: Miercuri, 28 Martie, 2018 Total: 4768 accesari

O nouă amânare pentru pasajul de la CET

În timp ce purtătorul de cuvânt al DRDP Timișoara prelungea cu două luni termenul pentru pasajul de la CET, Ministerul Transporturilor dădea un termen de finalizare mult mai îndepărtat, și anume luna august 2018.


Într-un răspuns adresat deputatului USR de Arad, Sergiu Cosmin Vlad, cu privire la finalizarea celor două pasaje peste calea ferată, care ar trebui să fluidizeze traficul pe centura de nord a municipiului Arad, Ministerul Transporturilor avansează următoarele termene: pentru pasajul aflat în apropiere de CET și finalizat în mare parte, luna august a acestui an, în timp ce pentru cel de-al doilea, termenul este mai vag, adică anul 2019.


Amintim că pasajul de la CET, cel mai avansat și la care în prezent se lucrează, existând un constructor desemnat, avea ca termen de finalizare luna martie a anului curent, termen deja depășit. Al doilea pasaj, la care lucrările sunt mai puțin avansate și la care nu s-a mai lucrat de mult, fiind deja supus degradării, va presupune un termen mult mai lung pentru a fi finalizat. În opinia noastră, 2019 reprezintă o promisiune exagerat de optimistă a Ministerului Transporturilor.


Termenele comunicate de minister sunt contradictorii, o sursă spune luna mai, alta - luna august. Singurul lucru cert este că din nou, un termen nu este respectat, iar arădenii și nu numai, vor mai pierde timp la cozile de pe centură. În condițiile unei guvernări haotice și populiste a PSD-ALDE, care a adus investițiile publice la minime istorice, avem toate șansele ca aceste pasaje să rămână nefinalizate luni bune, chiar ani de acum înainte.” a declarat Sergiu Vlad, deputat USR Arad.