Se caută proiectanţi pentru două dintre cetăţile judeţului Arad!

Data publicare: Marti, 27 Martie, 2018 Total: 1934 accesari

Se caută proiectanţi pentru două dintre cetăţile judeţului Arad!

Consiliul Judeţean Arad scoate pentru a treia oară la licitaţie proiectele tehnice pentru reabilitarea Cetăţilor de la Şiria şi Şoimoş, în încercarea de a găsi arhitecţi!

 

Lucrările finanţate vor presupune studii complexe, inclusiv intervenţii de natură arheologică, fără care nu se poate realiza nici o investiţie la aceste cetăţi.  Banii alocaţi acum, au fost încă de anul trecut incluşi în buget, şi nu includ doar studiile de fezabilitate şi proiectul tehnic, ci şi cercetarea arheologică preventivă, ridicările topo, cadastru şi studiu geotehnic. Ofertele pentru cele două cetăţi, Şiria şi Şoimoş, sunt în stadiul de procedură tehnică, iar ofertele sunt aşteptate încă din data de 23 martie.  


Lipsa de interes a specialiştilor, faţă de precedentele tentative de contractare a acestor două proiecte atât de interesante şi importante, ar putea fi explicată de complexitatea lucrărilor însă suma pusă la bătaie de către autorităţile judeţene, este pe măsura dificultăţii proiectelor.  Nu mai puţim de 1,7 milioane lei fără TVA va încasa arhitectul care va realiza cele două proiecte tehnice.

 

Spuneam zilele trecute că găsim cu foarte mare greutate arhitecţi interesaţi să participe la procedurile de achiziţie publică, şi asta îngreunează investiţiile. În ce priveşte cele două cetăţi, la prima procedură, în februarie 2017, nu s-a prezentat nimeni. Am repetat-o, în cursul anului 2017, iar atunci operatorul economic participant la licitaţie a refuzat să răspundă solicitărilor de clarificări transmise de comisia de evaluare, deci în condiţiile legii procedura a fost anulată. Acum, încercăm a treia oară să găsim o firmă de proiectare care să ne dea soluţia referitoare la cetăţi, pentru ca în baza ei să putem accesa fondurile necesare renovării” – a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean face un apel public adresat arhitecţilor interesaţide proiect, în pe care îi îndeamnă să-şi depună oferta pentru serviciile de proiectare, cercetare şi întocmirea documentaţiilor tehnico-economice, urmând ca pe perioada

 

Informaţii  suplimentare se pot obţine la Direcţia de Comunicare şi Strategii a Consiliului Judeţean Arad, Arad, strada Corneliu Coposu nr. 22, sau prin e-mail, la adresa consiliu@cjarad.ro.