Parcarea subterană, din parcul „Avram Iancu”, blocată din nou!

Data publicare: Marti, 27 Martie, 2018 Total: 1614 accesari

Parcarea subterană, din parcul „Avram Iancu”, blocată din nou!

Marţi, 27 martie 2018, consilierii locali municipali au fost convocaţi în şedinţă extraordinară cu 27 de proiecte pe ordinea de zi.

 

Printre acestea s-a regăsit şi cel  privind aprobarea actualizării studiului de fundamentare privind decizia de concesionare a proiectului „Amenajare parcare subterană Piața Avram Iancu din Municipiul Arad”, proiect care de 4 de luni de zile nu a reuşit să întrunească numărul suficient de vorturi pentru a fi aprobat.

 

Consilierii locali care s-au opus acestui proiect au solicitat o amânare de două săptămâni timp în care vor trebui să aducă modificările necesare proiectului, astfel încât el să poată fi aprobat în următoarea şedinţă a Consiliului Local Municipal. Între timp, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă este decis să demareze o campanie de strângere de semnături.

 

Începem o campanie de strângere de semnături pentru a reuşi să-i convingem pe domnii consilieri de oportunitatea de a avea această parcare. Parcare are deja Studiul de Fezabilitate aprobat, are toate avizele obţinute.  Noi discutăm doar oportunitatea de a o face pe banii Primăriei  sau prin concesiune. Sper ca opinia publică să ne ajute în aceste două săptămâni şi sub presiunea opiniei publice să votăm acest proiect care nu este unul pe termen scurt. După ce se votează, urmează procedura de achiziţie a concesionarului, care va dura cel puţin 6 luni de zile. Urmează proiectarea care trebuie să obţină avizele de la toate instituţiile din Arad. În aceste condiţii discutăm posibilitatea demarării acestui proiect de abia în toamna anului 2019.”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

 

Necestitatea amenajării acestei parcări a fost aprobată, cu unanimitate de voturi, în Consiliul Local Municipal, încă din anul 2002.