A condus prea repede sau a zburat prea jos?! Doi tineri de 18 ani au scăpat ca prin minune, dintr-un teribil accident

Data publicare: Sambata, 24 Martie, 2018 Total: 1678 accesari

A condus prea repede sau a zburat prea jos?! Doi tineri de 18 ani au scăpat ca prin minune, dintr-un teribil accident

Lipsa de experienţă la volan dar şi teribilismul puteau să îl coste scump pe un tânăr de doar 18 ani din Arad, care în noaptea de vineri spre sâmbătă, a provocat un accident rutier, pe podul rutier de peste Mureş, din cartierul Micălaca.

 

Totul s-a întâmplat în jurul orei 00.15, atunci când tânărul de doar 18 ani, conducător al unui autoturism Ford Focus, se îndrepta alături de o tânără domnişoară de aceeaşi vârstă, dinspre Bulevardul Titulescu spre Ştrandul Neptun. Drumul liber şi setea de andrenalină par să îi fi luat minţile tânărului aflat la volan care, fără să ţină cont că ar putea curma vieţi, a călcat prea tare pedala de acceleraţie. Nici faptul că drumul era acoperit cu polei nu i-a dat de gândit şoferului care abia luase permisul de conducere, astfel că odată ajuns pe pod, a pierdut controlul volanului, s-a izbit de un parapet de protecţie apoi a ricoşat într-un stâlp de iluminat.

 

Din fericire, cei doi tineri aflaţi în autoturism, s-au ales doar cu o sperietură şi câteva răni superficiale care nu le pun viaţa în pericol, însă autoturismul distrus în totalitate relevă forţa impactului.

 

Motorul autoturismului s-a desprins pur şi simplu şi a zburat câţiva metri în timp ce caroseria a devenit un morman de fiare contorsionate şi cu greu mai poate fi distinsă forma autoturismului.

 

Parapetul de protecţie dintre cele două sensuri de mers, are şi el nevoie de lucrări de consolidare în urma impactului iar stâlpul de iluminat, a fost serios avariat.

 

La faţa locului au ajuns şi poliţiştii de la brigada rutieră care au început cercetările pentru a stabili împrejurările exacte care au dus la producerea accidentului. În urma testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest s-a stabilit că acesta nu consumase alcool iar din primele cercetări a reieşit că de vină a fost viteza prea mare, neadaptată la condiţiile de trafic.