PNL Livada: ,,Primarul să demonstreze și prin vorbe și prin fapte că respectă locuitorii comunei”

Data publicare: Vineri, 23 Martie, 2018 Total: 1837 accesari

PNL Livada: ,,Primarul să demonstreze și prin vorbe și prin fapte că respectă locuitorii comunei”

Organizația din Livada a PNL îi solicită primarului comunei mai mult respect față de sarcinile de serviciu pe care trebuie să le îndeplinească și mai multă viteză în rezolvarea problemelor care țin de primar. Nu este vorba doar despre promisiunile din campania electorală care după aproape 2 ani de la alegeri încă se mai lasă așteptate, ci și despre felul în care primarul din Livada gestionează problemele importante ale localității.

Aproape 2 luni de zile a durat până când Primăria comunei Livada a răspuns solicitării ADI Deșeuri pentru reglementarea bugetului și a cotizației, astfel încât Livada a rămas ultima din județ care a supus dezbaterii această chestiune importantă.

,,Am aflat de la ADI Deșeuri că răspunsul la adresa trimisă domnului primar în 17 ianuarie anul curent, nu a fost trimis în timp util, deși toate localitățile din județ au comunicat răspunsul către ADI Deșeuri . În februarie cei de la ADI Deșeuri au aflat că adresa, nici măcar nu a fost introdusă în ședință de Consiliu Local așa cum se impunea, ba mai mult secretara Consiliului Local, nu avea cunoștință de această adresă. ADI Deșeuri a revenit cu o nouă adresă în data de 1 martie prin care solicita primariei Livada un răspuns urgent.Primarul a neglijat din nou acest termen, convocând doar in data de 8 martie ședință de îndată a Consiliului Local, deoarece în data de 9 martie era convocată A.G.A a ADI Deșeuri, riscând ca activitatea ADI Deșeuri să fie afectată din cauza lipsei hotărârii Consiliului Local Livada.

Această hotărâre de Consiliu Local  ar fi trebuit pregătită foarte bine în avans pentru că este vorba de banii locuitorilor din Livada. Dar se pare că aceste rezolvări pe genunchi, această grabă mare care strică treaba este o metodă de lucru agreată de primarul din Livada. Altfel nu ne putem explica cum în aceeași ședință de Consiliu Local din 8 martie a fost supusă la vot o dezmembrare de teren care nu reprezintă niciun fel de grabă decât dacă cineva are de câștigat din această ,,afacere”. Vom sesiza prefectura asupra acestei ședințe și asupra acestei dezmembrări de teren pentru care referatul de specialitae s-a întocmit în timpul ședinței de comisie, la sesizarea consilierilor care au constatat lipsa unor documente importante. Încă o dovadă că totul s-a făcut în grabă este și faptul că, consilier PNL Cândea Ciprian, nu a fost convocat la această ședință”, declară consilierul local PNL Nelu Tărșan.

De asemenea, PNL Livada îi solicită în mod public primarului comunei să respecte aleșii locali, care sunt în consiliu, să reprezinte interesele cetățenilor și nu ale altcuiva. PNL îi cere primarului să folosească un ton corespunzător funcției pe care o ocupă, și să demonstreze și prin vorbe și prin fapte că respectă locuitorii comunei.

 

Departamentul de Comunicare al PNL Arad

Notă:  ghidularadean.ro  vă oferă comunicatul de presă în întregime şi nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.