Ionela Prodan în stare gravă la spital

Data publicare: Joi, 22 Martie, 2018 Total: 4223 accesari

Ionela Prodan în stare gravă la spital

Schimbată total, datorită bolii,  îndrăgita solistă în vârstă de 70 de ani suferă enorm, mai ales că tratamentele administrate pentru boala ei nu au avut efect și i-au provocat acesteia și alte afecțiuni.

 

Cântăreața de muzică populară, Ionela Prodan, a fost internată ieri dimineață în stare gravă la Spitalul Elias din București. Vedeta trece prin momente dificile, fiind diagnosticată cu o boală gravă de pancreas.

 

Ionela Prodan suferă de câteva luni, ea fiind de mai multe ori internată în spital în ultima perioadă. Ea a fost internată și la Fundeni, acolo unde i s-a montat un holter pentru a-i fi monitorizat ritmul inimii, dar se pare că problema nu este asta, ci afecțiunea pancreasului.

În ultimele fotografii postate de fiicele ei pe rețelele de socializare, Ionela Prodan apare slăbită și este aproape de nerecunoscut. 


Reprezentanţii unităţii medicale nu au putut oferi detalii privind starea de sănătate a Ionelei Prodan,precizând : 
„Este internată la noi, însă, la rugămintea expresă a fiicei Anamaria, nu putem da detalii referitor la starea de sănătate a ei. Familia ne-a rugat în mod special”.


Ionela Prodan, născută pe 6 octombrie 1947, la Dăbuleni, este cântăreaţă de muzică populară cunoscută mai ales pentru colaborarea cu Ion Dolănescu. A urmat cursurile Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii din Craiova. S-a remarcat în 1970, la Festivalul „Maria Tănase” din Craiova, unde a primit marele premiu. În anii 1990 a renunţat la cariera muzicală. A fost realizator al emisiunii de folclor românesc „Din bucata mea de pâine“ de la Radio România, apoi la Tele 7 abc, al emisiunilor „Îţi mai aduci aminte, doamnă“ şi „Cântecul şi casa lui“. În perioada 2001 - 2004, a coordonat în cadrul Ministerului Culturii departamentul de promovare a culturii tradiţionale. În noiembrie 2002, preşedintele Ion Iliescu i-a conferit Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, iar în anul 2003, i-a fost decernat Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor de către preşedintele României.

În 2013, a fost numită reprezentant special pentru Românii de Pretutindeni şi coordonator al programului „Cunoaşte România prin cultura sa tradiţională”, iniţiat şi derulat de Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.


sursa: romaniatv.net