Primele remanieri în Guvernul Dăncilă?! Primul Ministru anunţă că urmează o evaluare a tuturor miniştrilor

Data publicare: Joi, 22 Martie, 2018 Total: 1813 accesari

Primele remanieri în Guvernul Dăncilă?! Primul Ministru anunţă că urmează o evaluare a tuturor miniştrilor

Abia instalat în funcţie, Guvernul Dăncilă se clatină din temelie după congresul PSD, acolo unde nu toti miniştrii s-au arătat de partea liderului PSD, Liviu Dragnea. Mai mult, primul Ministru, Viorica Dăncilă a anunţat că în perioada imediat următoare urmează o evaluare a tuturor miniştrilor.

 

Întrebată de jurnalişti care vor fi măsurile impuse împotriva miniştrilor neperformanţi , Viorica Dăncilă a ezitat, preferând să spună doar că  "Urmează o evaluare a miniştrilor în coaliţia de guvernare dar deocamdată nu putem vorbi de remaniere". Declaraţiile au fost făcute joi iar primul ministru a lăsat să se înţeleagă că înlocuirea unor miniştrii abia instalaţi în funcţii nu este exclusă.
Totuşi gurile rele vorbesc că o evaluare a miniştrilor după mai puţin de două luni de la preluarea mandatului este prematură acţiunea are ca scop înlocuirea unor membrii ai Guvernului cu alţii, loiali liderului PSD, Liviu Dragnea.


Guvernul Dăncilă este cel de-al 129-lea guvern al României, condus de Viorica Dăncilă, care a preluat funcția de prim-ministru al României la 29 ianuarie 2018. Are 27 de mandate, iar unii dintre miniștri au făcut parte și din guvernul Mihai Tudose, demisionat în 16 ianuarie 2018 în urma unui conflict între premier și liderul PSD, Liviu Dragnea.

 

Este primul Guvern condus de o femeie iar în mai puţin de două luni de la investire, membrii Guvernului în frunte cu şefa cabinetului, Viorica Dăncilă, au reuşit să se afirme pe plan naţional dar şi internaţional, stârnind mai multe controverse prin declaraţii nefericite legate de copiii cu autism, scoaterea steagului UE din fotografiile oficiale sau presiunile pe care Guvernul le exercită asupra legilor justiţiei sau numirea în funcţii de secretari de stat, a unor copii de baroni locali PSD, fără pregătire sau experienţă în domeniile respective.