Fără incidente la Simularea Examenului Național de Bacalaureat 2018. Limba maternă, o probă tot mai puţin solicitată

Data publicare: Miercuri, 21 Martie, 2018 Total: 1763 accesari

Fără incidente la Simularea Examenului Național de Bacalaureat 2018. Limba maternă, o probă tot mai puţin solicitată

Simularea Examenului Național de Bacalaureat 2018 - proba  scrisă obligatorie s-a  desfășurat  în   41 centre din Municipiu şi judeţ. De această dată, probele au fost susţinute într-un cadru ideal, fără a se înregistra incidente neplăcute sau cazuri de fraudare a examenului.


În total, un număr de 5874 elevi arădeni din clasele a XI-a şi a XII-a au trecut prin emoţiile simulării probelor scrise.
Din totalul de 2951  elevi înscrişi la simulareclasa a-XI-a, au fost prezenţi 2209 elevi, 742 elevi fiind absenți. 

Elevii din an terminal au abordat cu o mai mare seriozitate simulările astfel că s-au înregistrat foarte puţini absenţi. Din totalul de 2923  elevi înscrişi la simulareclasa a-XII-a, au  fost prezenţi 2297elevi, 626elevi fiind absenți. Nu a fost eliminat nici un elev, nu s-a semnalat niciun incident.


Limba maternă,o probă tot mai puţin abordată de elevii arădeni

În judeţul Arad, deşi comunităţile minorităţilăr maghiare şi sârbeşti sunt numeroase, simularea Examenului Național de Bacalaureat 2018 - proba  scrisă Limba și literatura maternă s-a  desfășurat  în  3 centre.

Doar 224 de elevi au dorit să susţină examenul la limba maternă. Din totalul de 113  elevi înscrişi la simulare clasa a-XI-a, au fost prezenţi 95 elevi, 18 elevi fiind absenți. 

În ceea ce priveşte elevii de clasă a XII-a, din  totalul de 111  elevi înscrişi la simulare, au fost prezenţi 100 elevi, 11 elevi fiind absenți. Nici la această probă nu a fost eliminat nici un elev şi nu s-a semnalat niciun incident.



Comisia județeană de organizare și desfășurare a Examenului Național de Bacalaureat 2018 mulțumește tuturor unităților școlare pentru desfășurarea în bune condiții a probei scrise obligatorie.